En büyük askeri gemisi için imzalar atıldı

Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından ihale edilen "Havuzlu Çıkarma Gemisi"nin klaslama hizmeti sözleşmesi imzalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2015 02:11 GÜNCELLEME 24.10.2015 09:57 GÜNCEL
En büyük askeri gemisi için imzalar atıldı
En büyük askeri gemisi için imzalar atıldı

Törene geminin inşasını üstlenen Sedef Gemi İnşaatı AŞ CEO'su Metin Kalkavan, klaslama hizmetini yapacak milli klas kuruluşu olan Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, diğer yetkililer ve davetliler katıldı.

İmza töreni öncesi açıklama yapan Metin Kalkavan, Havuzlu Çıkarma Gemisi'nin Deniz Kuvvetleri'nin en büyük harp gemisi olacağını söyledi.

Türk Loydu ile klaslama hizmetini imzaladıklarını ifade eden Kalkavan, "Türk Loydu'nun da klaslanan en büyük gemisi olacak. Onun için de çok büyük önemi var. Zor bir proje, çok uzun zamandır çalışılıyor. 5 yıllık süreçten geldiğimiz bir nokta. İnşallah 6 yıl içinde teslim edeceğiz" diye konuştu.

Kalkavan, projenin çok yüksek teknolojiye sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Esasında mini bir uçak gemisi. Uçak inişine ve kalkışına müsaade eden sistemleri var. 12 ile 14 uçak alabilecek kapasitede. 20'ye yakın helikopter, çıkarma gemileri, tanklar... Amfibik açıdan önemli ve Türkiye'nin en büyük gemisi. Daha büyüklerini yapabiliriz ama bu manada dünyada bu sınıfın en büyüklerinden birisi bu. Bin 400 kişi yatak kapasitesi var. Deprem gibi herhangi bir felakette yaklaşık 5 bin kişiyi alıp çıkarabilecek kapasitede. Biz de dünyada bu gemileri kullanan 10. ülke olacağız, dolayısıyla Deniz Kuvvetleri'ni de açıkçası süper lige taşıyacak bir proje."

YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • mustafa yasar 9 yıl önce Şikayet Et
    ismi RTE olsun
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    maşALLAH
    Cevapla
  • Yorumcu 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu gemi kimisine küçük gelebilir ama büyük bir projeyi gerçekleştirmeden öce küçüğünü yaparsın ki oluşabilecek sorunları burada çözüp büyük projen daha kusursuz olsun. Ayrıca Türkiye'nin bu alanda çok tecrübesi yok. Bu projeyle tecrübe de kazanılacak. Asıl dikkat edilmesi gereken nokta Türkiye savunmadan saldırı pozisyonuna geçiyor. Uçak ve çıkarma gemisini ülkenizi korumak için yapmazsınız. Bu tarz gemiler saldırı amacıyla yapılır. Türkiye birine saldıracak demiyorum ama barışı korumak için de savaşa hazır olmak gerekir.
    Cevapla
  • Sayısal 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu işleri bazıları daldır-çıkar boyacı küpü zannediyor herhalde.Eskiden devlet devletten şirketler şirketlerden bildiğini bilgisini saklar paylaşmaz 3 Türk bir araya gelmez gelirse kavga çıkar ortalık dağılırdı.Bilgi ve becerimiz de teknolojik olarak kıt ve zaten yetersizdi.Şimdilerde öyle mi..Bir geminin on binlerce teknolojik parçası projelendiriliyor,üretiliyor silah sistemleri aynı şekilde üretiliyor maddi kaynak ve milli irade ortaya konulup dev bir eser meydana çıkıyor.Hala gıdı gıdı laf üretenler ise elbette hasedinden çatlıyor.
    Cevapla
  • ALP 9 yıl önce Şikayet Et
    böyle projelerin tamamı gelsin yapandan Allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR