Öncü Kadınlar Platformu’ndan Paris Açıklaması

TÖRKAD Genel Başkanı ve Öncü Kadınlar Platformu Sözcüsü Zeynep Alkış, Paris’teki saldırıları hakkında açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.11.2015 09:18 GÜNCELLEME 15.11.2015 09:18 GÜNCEL
Öncü Kadınlar Platformu’ndan Paris Açıklaması
Öncü Kadınlar Platformu’ndan Paris Açıklaması

Paris saldırısını kınayan Alkış, saldırı sonrasında ederek Fransa'nın birçok bölgesinde mültecilerin kaldığı bina ve çadırlara yapılan saldırıları da eleştirdi.

ACIYI PAYLAŞMALI, TERÖRÜ KINAMALIYIZ

Yazılı açıklamasında Alkış, “Terör örgütünün menşei, teröristin kimliği, eylemlerinin niteliği ve hedefi ne olursa olsun terör terördür. Paris saldırısını lanetliyorum. Eylemin failine, kime zarar verdiğine, kime menfaat temin ettiğine, kimi öldürdüğüne bakarak teröre karşı pozisyon belirleyenleri de kınıyorum. Terör eylemleri sonucunda ölenlerin, öldürülenlerin kimliğine, aidiyetine, milletine, mensubiyetine bakmadan acıyı paylaşmalı ve kınamalıyız” dedi.

NEFRET ENDÜSTRİSİ GELİŞTİRİLİYOR

Paris Katliamı ve IŞİD terörü üzerinden Müslümanları bir tehdit unsuru olarak araçsallaştırma politikası izleyenlerin olduğuna vurgu yapan Alkış, “ IŞİD üzerinden bilinçli bir şekilde korku ve nefret endüstrisi geliştirilmekte, geliştirenler topyekun Müslümanları hedef almakta. Bilinçli bir şekilde İslam’a leke sürülmeye çalışılmakta. İslamiyet, her türlü terör, zulüm ve ihaneti yasaklar; her türlü anarşiye, bozgunculuğa şiddetle karşı çıkar” şeklinde konuştu.

FRANSA’DA MÜLTECİLERE YAPILAN SALDIRI DA KABUL EDİLEMEZ

Müslüman azınlıkların özgürlüklerini aşındırmak ve Mültecilere hayatı zindan etmek için İslamofobi’nin yaygınlaştırıldığına vurgu yapan Alkış, “AB ülkelerinde toplumsal gerginliğe yol açan, hatta sosyal barışı bozacak boyutlara ulaşan önyargılara Paris saldırısı eklenince rasyonel olmayan tepkiler doğurmaya başladı. Bazı çevrelerce saldırıyı sadece din boyutuna indirgemek ve Müslümanları tehdit olarak gösterme sonucuannda da Fransa'nın birçok bölgesinde mültecilerin kaldığı bina ve çadırlara saldırılar gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıları da kınıyor, herkesi ırkçı söylemlerden uzak durmaya davet ediyorum”  dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR