FETÖ'nün İK kurucuları yurt dışına kaçtı

Dün FETÖ'nün İK'sına girilen Bursa'daki operasyonda iki isim bulunamamıştı. Derneğin kurucusu ve eşinin yurt dışına kaçtığı belirlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.12.2015 12:38 GÜNCELLEME 04.12.2015 12:41 GÜNCEL
FETÖ'nün İK kurucuları yurt dışına kaçtı
FETÖ'nün İK kurucuları yurt dışına kaçtı

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, örgüt üyelerince devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen derneğin aranan kurucusu ve eşinin yurt dışına kaçtığı belirlendi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 4 aylık bir çalışmanın ardından düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 dernek yöneticisi ve çalışanının sorguları sürüyor.

Olayla ilgili aranan derneğin kurucusu N.U ve eşi E.U'nun operasyondan önce yurt dışına kaçtığı öğrenildi. 

Dernek yöneticilerinin, öz geçmişleri havuzda toplanan yaklaşık 10 bin kişi içindeki kişilerle mülakat yaptıkları, adaylara 1 ile 5 arasında puan verdikleri ileri sürüldü.

5 PUANI ALAN KRİTİK KURUMDA GÖREVDE

İşe yerleştirmelerin bu puana göre yapıldığı, FETÖ'ye yakınlığı, hizmeti, bağlılığı, kaldığı yurtlara ve referanslarına göre en yüksek olan 5 puanı alan adayların, kritik kurumlarda önemli görevlere yerleştirildikleri iddia edildi.

SINAVLARI GİRİŞ KILAVUZLARI ORTAYA ÇIKTI

Operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında, dernek tarafından özel olarak hazırlanan, kritik kamu kurumlarına giriş kılavuzlarının da bulunduğu kaydedildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • İhsan 8 yıl önce Şikayet Et
    Kul hakkına girenler hem bu dünyada hemde diger tarafta hesabı sorulacak Rabbim ıslah etsin bunlari
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    hakkaten mi
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    hakkaten mi
    Cevapla
  • Bay X 8 yıl önce Şikayet Et
    Dava adamı kaçar mi? Dava adamı davası ugruna ölür. Madem ki bunlar dava adami oldugunu söylüyor yurtdışına kacmak nedir. Bunlarin alayı hain ihanetci. Milletin paralarini yiyip kaçıyorlar. Kimin parasi ile kaçıyor yurtdisina. Hey gidi heyy. Ne haklar gorulecek.
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet dava adamı kaçmaz.Bunlar görünüşte dava adamları.Ilk başta fetö nün gelip hapse girmesi lazım.HIMMETparaları bitene kadar dışarda rahat yaşarlar.Paralar bitince birbirlerine düşerler.Kral dedikleri H.Karaca yı kaçıramadılar.Medreseyi Yusufiyye fetö yü bekliyor...
    Cevapla
  • hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca insanların hakkı yenildiği anlaşılıyor. Bunun öbür tarafıda var ey Allahtan korkmazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR