Obama’nın özel temsilcisi IRCICA’yı ziyaret etti

ABD Dışişleri Bakanlığı Müslüman Topluluklar Özel Temsilcisi Shaarik Zafar, IRCICA Genel Direktörü Doç. Dr. Halit Eren’i ziyaret etti.

ABONE OL
GİRİŞ 24.12.2015 14:41 GÜNCELLEME 24.12.2015 14:41 GÜNCEL
Obama’nın özel temsilcisi IRCICA’yı ziyaret etti
Obama’nın özel temsilcisi IRCICA’yı ziyaret etti

IRCICA’nın çalışmaları hakkında Shaarik Zafar’a bilgi veren Eren, özellikle Müslüman topluluklarla Batı dünyası arasında geçmişte ve günümüzde gerçekleşen kültür, bilim ve sanat alışverişleri konularında IRCICA’nın incelemelerini anlattı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müslüman Topluluklar Özel Temsilcisi Shaarik H. Zafar, İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Doç. Dr. Halit Eren’i ziyaret etti. 17 Aralık 2015’te Yıldız Sarayı’ndaki IRCICA Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette, Doç. Dr. Eren, IRCICA’nın faaliyetleri hakkında Zafar’e bilgi verdi. Özellikle Müslüman topluluklarla Batı dünyası arasında geçmişte ve günümüzde gerçekleşen kültür, bilim ve sanat alışverişleri konularındaki incelemelerini anlatan Eren, IRCICA’nın bu gayretleriyle dünya kültürlerinin birbirlerine yaptıkları karşılıklı katkılara önem verilmesi ve öğrenilmesi yönünde yeni ufuklar açmayı amaçladıklarını söyledi.

81 bin kitap ve nadide eserin yer aldığı kütüphane tanıtıldı

Ziyarette, İslam medeniyetinin ve Müslüman milletlerin kültürlerinin daha iyi tanınmasına katkıda bulunmayı amaçlayan IRCICA’nın zengin kütüphanesi de Shaarik Zafar’e tanıtıldı. IRCICA Kütüphanesi’ndeki kitap koleksiyonlarını ve tüm dünyadan araştırmacılara verilen hizmetleri anlatan Doç. Dr. Eren, merkezin yayınları hakkında da bilgi verdi.

Ziyaretinin sonunda merkezin Ziyaretçiler Defteri’ni imzalayan Zafar, “İslam sanatı, kültürü ve medeniyetinin tanıtılmasına ve tarihine yaptığı büyük hizmet” için IRCICA’ya takdirlerini ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR