Güneydoğu halkı çözüm süreci dönsün istiyor

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı halkın nabzını tuttu: Kürt vatandaşların yüzde 95'i, çözüm süreci buzdolabından çıkarılsın istiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2016 06:29 GÜNCELLEME 12.03.2016 13:30 GÜNCEL
Güneydoğu halkı çözüm süreci dönsün istiyor
Güneydoğu halkı çözüm süreci dönsün istiyor

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın (KDGM) doğu ve güneydoğuda düzenli olarak yaptığı "nabız tutma çalışmasından" yine çarpıcı sonuçlar çıktı.

Artan terör olayları nedeni ile çözüm süreci buzdolabına kaldırılırken halkın büyük kısmının terör örgüt PKK'ya ve çözüm sürecinin bitmesine neden olan HDP'li aktörlere tepkili olduğu ortaya çıktı.

20 Temmuz 2015 Suruç saldırısının ardından çoklu teröre karşı operasyonlara başlanması bölge halkının önemli bir bölümü tarafından "gerekli" bulundu. Silopi, Cizre, Sur, İdil, Nusaybin ve Yüksekova gibi ilçelerde bombalı tuzaklamalar yaparak, çukurlar açarak, barikatlar kurarak bölge halkına yaşam hakkı tanımayan terör örgütü PKK ve destekçisi HDP'nin ikiyüzlü tutumuna halk 'yeter' dedi.

'Son dönemde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlara nasıl bakıyorsunuz?' sorusuna bölge halkının yüzde 65'i "kaçınılmazdı" dedi. 'Hayır' diyenlerin oranı ise yüzde 25,5 oldu. Halk, güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonları destekleme sebebi olarak da 'terörün önlenmesini', 'can ve mal güvenliğinin sağlanmasını', 'ülkenin birlik ve bütünlüğünün korunmasını', 'kamu düzeninin ve devlet otoritesinin sağlanmasını' gerekçe gösterdi. Bölgede yapılan operasyonları gerekli bulan halkın yüzde 65'lik kısmı, güvenlik güçlerince yapılan operasyonların sivil halk gözetilerek yürütüldüğünü söyledi.

HDP'YE TEPKİ BÜYÜK

Devletin bölgede kamu düzenini sağlama kararlılığı ile hukuki hassasiyeti ve sivilleri gözeten operasyonları sayesinde halkın yüzde 90'ı 1990'lı yıllara dönme ihtimali görmediklerini ve bunu istemediklerini belirtti. Terör örgütü PKK'nın 'çözüm sürecini baltalaması' bölge halkının bu kararında rol oynadı. Halk, Kandil'in çağrılarına ve HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çabalarına rağmen özellikle Diyarbakır'da sokağa dökülmeyerek, 90'lı yılları yaşatmak isteyen terör örgütüne ve siyasi uzantılarına net cevap verdi. 

BETON DÖKÜLSÜN, DOLAP AÇILSIN!

Çözüm süreci ile silah seslerinden, korku ve endişeden uzak rahat bir nefes alan bölge halkı, bu süreci baltalayanlara mesafeli duruyor. Doğu ve güneydoğuda PKK terör örgütünce sekteye uğratılan çözüm sürecinin gerekliliğine olan inanç yüzde 90'lar seviyesinde görünüyor. Terör örgütü PKK'nın eylemleri sonucu evleri harabeye dönen, mahallelerinden, köylerinden edilen halk, çözüm sürecinin tekrar buzdolabından çıkarılmasını, teröristlerin silahlarını toprağa gömüp üzerine beton dökmesini istiyor.

KAYNAK : Sabah
YORUMLAR 116 TÜMÜ
  • Erzincanli 8 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler icin yasasin CEHENNEM ALLAH var gam yok. Sefer bizim Zafer ALLAH'indir.
    Cevapla
  • Erzincanli 8 yıl önce Şikayet Et
    Cözüm süreci bir kere uygulandi degerini bilmediler. Onlara devlete karsi silah birakma hakki tanindi. Cözüm sürecini isteyenler, yollar bombalarla tuzaklanirken askerime poliseme hain tuzaklar kurulurken bunlari görüp ve sessiz kalan hainlerdir. Tek cözüm ölüm olacaktir
    Cevapla
  • Adnan 8 yıl önce Şikayet Et
    Onlar çözümü yeniden güçlenip toparlanmak için istiyor bu işi oyuncak etmesinler kıvırmadan devam sonuna kadar
    Cevapla
  • Ankaralı 8 yıl önce Şikayet Et
    Hataylının yorumuna şiddetle katılıyorum. Herşeyin anladığı bir dil vardır.Devlet çözüm sürecini denedi ama hainler bunu acizlik sandı.Sürecin bundan sonraki adı temizlik olmalı yoksa şehit ve gazilerin vebalini kimse veremez ZALİMLER VE HAİNLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM.
    Cevapla
  • hatayli 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunu dile dahi getirmeyin suan da yapilanlar zaten en kral cozum yontemi aksini dusunen vatan hayinidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR