PKK Irak’a geçiş koridoru istedi

Güvenlik kaynaklarından ilginç rapor: PKK Irak’a geçiş koridoru istedi

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2016 16:59 GÜNCELLEME 16.03.2016 17:07 GÜNCEL
PKK Irak’a geçiş koridoru istedi
PKK Irak’a geçiş koridoru istedi

Yüksekova’da başlatılan operasyonlar öncesinde bazı aşiret liderlerinin de aralarında bulunduğu bir grup, kaymakamlıkla görüşerek operasyonların durdurulmasını istedi.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yürütülen temaslarda zaman tanınması ve koridor açılması halinde teröristler Irak’a geçmeyi kabul etti. Ancak PKK’lıların bu talebi reddedildi.

Valilik, kaymakamlık ve askeri yetkililer bu talebe “Zaman tanınması söz konusu olamaz, samimilerse silah bırakıp teslim olsunlar” karşılığını verdi. Daha önce Cizre, Silopi ve Sur’da benzer inisiyatifin oluşturulmadığına dikkat çeken güvenlik kaynakları, Yüksekova’daki çabayı ilçenin örgütün finansal kaynak merkezi olmasına bağladı. 

Güvenlik kaynaklarına göre uyuşturucu ve insan kaçakçılığı ilçedeki örgüt üyeleri tarafından yönetiliyor. İlçede teslim olan teröristlerin ifadelerine Yüksekova’da 1000-1200 terörist barınıyor. Bu teröristlerin yaklaşık 200’ü örgütün tecrübeli dağ kadrosunda yer alıyor. PKK’nın vatandaşları evlerinden ayrılmamaları, aksi takdirde çocuklarının öldürüleceği yönünde tehdit ettiği de öne sürüldü.

YORUMLAR 109 TÜMÜ
  • gadir 8 yıl önce Şikayet Et
    Onlara koridor açtık biz kepçeyle mezara akan bir kanal....
    Cevapla
  • tamer danacı 8 yıl önce Şikayet Et
    gecenin en karanlık anı sabaha en yakın anıdır.
    Cevapla
  • gerçek urfalı 8 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşının yanın da böylesi bir hükümet ve devlet varken ;eğer yardım da ederlerse işte bu yardım ettikleri zalimler kendilerine ve çevresindeki millete ne yapıyorlarsa hak ediyor demektir.
    Cevapla
  • feyz_747 8 yıl önce Şikayet Et
    İtlere yol açın diyen itlerde pkk denilen itlerin yoldaşıdır kökü kurutulmalıdır
    Cevapla
  • mesut 8 yıl önce Şikayet Et
    hepsini patlatacaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR