Cumhuriyet manşetinin yalan olduğunu kabul etti!

Pensilvanya patentli iftiraların yayınlandığı Cumhuriyet gazetesinin bir manşetinin daha yalan olduğunu tekzip yayınlayarak kabul etti.

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2016 14:38 GÜNCELLEME 27.03.2016 14:41 GÜNCEL
Cumhuriyet manşetinin yalan olduğunu kabul etti!
Cumhuriyet manşetinin yalan olduğunu kabul etti!

 9 Aralık 2015’te Türkiye’nin DAEŞ’e bomba yardımı yaptığı yalanını manşetine taşıyan Cumhuriyet, dün ilk sayfasından tekzip yayınlayarak haberin baştan sona uydurma olduğunu kabul etti.

Pensilvanya merkezli FEETÖ'nün sözcülüğünü üstlenen Cumhuriyet gazetesi "Türk firmadan IŞİD'e bomba" şeklindeki manşetinin yalan olduğunu kabul etti. Başında 'casusluk' suçundan yargılanan Can Dündar'ın bulunduğu Cumhuriyet'in 9 Aralık 2015'te Pelin Ünker imzasıyla yayınladığı yalan haberde Koreli biber gazı firması DaeKwang'a DAEŞ'e bomba temin ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldığı, şirketin Türkiye'deki ortağının da şüpheliler arasında yer aldığı öne sürülmüştü. Koreli firma üzerinden dahi Türkiye'yi suçlu çıkarma çabasında olan Can Dündar'ın Cumhuriyet'i, dün yayınladığı tekzip metninde haberin baştan sona uydurma olduğunu kabul etti.

Gazetenin 1. ve 8. sayfalarında yayınlanan tekzip metninde, DaeKwang şirketinin de Türkiye'deki ortaklarının da DAEŞ ile hiçbir ilişkisinin olmadığı ve bu gerekçe ile haklarında açılmış herhangi bir soruşturmanın da bulunmadığı kaydedildi.



'DAEŞ' YALANLARI İLK DEĞİL

Yalancılığı tescillenen Cumhuriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, 20 Temmuz 2015'te sosyal medya hesabı üzerinden "MİT'in DAEŞ'e bomba ve eleman taşıdığını belgeledik, suçlu ilan edildik" ifadelerini kullanmış, 28 Kasım 2015 tarihli savcılık sorgusunda ise benzer soruyu "Benim yardım tırlarının herhangi bir yasadışı örgüte gittiğine yönelik elimde hiçbir belge ve bilgi yok" cevabını vererek yalancılık kalibresini göz önüne sermişti.

 

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Erdoğan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu şer odaklı gazete bir an önce adını değiştirmelidir.Çünkü türkiye cumhuriyetine ve müslüman halkıma ihanet ediyor.
    Cevapla
  • ALİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi bu cumhuriyet şerden nifaktan başka birşey düşünmezmi.
    Cevapla
  • Kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    Gazate değil vatan hainlerinin yuvası
    Cevapla
  • Aras... 8 yıl önce Şikayet Et
    ÇAMUUR_RİYET dış montajlı ŞER odaklarının ETEKLİ FİSTANLI hain merkezidir.,
    Cevapla
  • Aras... 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun zumhuriyet kemalistleri yıllarca DOLMALARI iyi yutturmuusş.,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR