FETÖ'nün askeri lise hırsızlığı

FETÖ’nün TSK’ya sızmak için sorularını çaldığı 2013 Askeri Lise Sınavı ile ilgili soruşturma açılmasını sağlayan itiraflar dosyada.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2016 08:30 GÜNCELLEME 28.03.2016 08:30 GÜNCEL
FETÖ'nün askeri lise hırsızlığı
FETÖ'nün askeri lise hırsızlığı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) sızmak için sorularını çaldığı 2013 Askeri Lise Sınavı (ALS) ile ilgili soruşturma açılmasını sağlayan itiraflara Yeni Şafak ulaştı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma dosyasında, Gülen örgütünün askeri liselere sızma planını deşifre eden 'cemaat ağabeyi' ile sınava giren öğrencilerin ifadeleri yer aldı. Şaibeli sınava giren öğrencilerden T.F.B. savcılığa verdiği ifadede, hırsızlığı ve paralel örgütün sınavlarda yaptığı usulsüzlükleri itiraf etti. Ücretsiz matematik kursu için gittiği dershanede ismini Osman olarak bildiği ağabeyle tanıştığını söyleyen T.F.B., “Bize kod isim verdiler. Telefon görüşmelerinde Fetullah Gülen'den kesinlikle bahsetmememizi, cemaat evine gidip geldiğimizi kimseyle paylaşmamamızı istediler" dedi.

SORULARI GÖRÜNCE ŞAŞIRMAYIN

T.F.B., cemaat evlerinde kendilerine Fetullah Gülen'e ait kitapları okuttuklarını, bilgisayardan vaazlarını dinlettiklerini belirterek, kendisiyle ilgilenen bir ağabeyin ALS'ye girmesini söylediğini aktardı. T.F.B., şunları aktardı: “Sınav yaklaştığında beni başka bir eve götürdüler. Son bir hafta bizi bu evden hiç çıkarmadılar. Bize yemin ettirerek soruları ezberlettiler. Soruları ezberlettiren ağabey bize 'Kitapçıklarda işlem yapın, soruların altını çizin. Soruları açtığınızda şaşırdığınızı belli etmeyin, salonda kamera var. Sınavın sonuna kadar bekleyin, erken çıkmayın, dışarı çıktığınızda da çok iyi geçti filan demeyin' diye tembihledi. Israrla bu soruların sınavdaki sorularla aynı olup olmadığını sordum ama 'aynısını olmadığını, benzeri olduğunu' söylediler. Ancak 2013 Nisan ayında girdiğim sınavda soruların bize ezberletilen sorular olduğunu ancak şıkların yerinin değiştirildiğini fark ettim. Sınavdan sonra da bu konulardan kimseye bahsetmememiz konusunda sıkı sıkı tembihlediler."

DENEME SINAVI, DİYE DAĞITTILAR

Söz konusu sınava giren M.P. ise sınava 3 gün kala beraberindeki iki arkadaşı ile birlikte örgüt ağabeyi Ö.K.'nin kendilerini başka bir eve götürdüğünü kaydederek, “Burada Ö. ağabeyin dışında 3 kişi daha vardı. Bir gün sonra bu üç kişiden biri bana ve arkadaşlarıma fotokopi haline getirilmiş 80 sorudan ibaret deneme sınavı vererek bunları ezberlememizi söyledi. İki gün boyunca arkadaşlarımla birlikte bu soruları ezberledik. Daha sonra ağabey bu fotokopileri bizden topladı. Bu arada başka bir ağabey de bu sorular bize verilmeden önce Kur'an-ı Kerim'e el bastırarak, bu evde olup bitenleri kimseye anlatmayacağıma dair yemin verdirdi. Sınavda, ezberlediğim soruların 60 tanesi aynen, geri kalan 20 sorunun da şıklarının yerlerinin değiştirilmiş olarak çıktığını gördüm. Sınavdan sonra Ö. ağabeye sınav sorularının sınavdan önce bize verildiğini söyledim" ifadelerini kullandı.

ASKERİ LİSEYE YÖNLENDİRİLDİK

Askeri liselere hazırlanmaları konusunda yönlendirildiklerini anlatan İ.K. de “Cemaat evinde bize yemin ettirilerek verilen soruların sınavdaki sorularla aynı olduğunu görünce şaşırdım. Bu durumu diğer arkadaşlarımla görüştük, daha sonda durumu Ö. ağabeye anlattık. Soruları bize veren ağabey sınavdan sonra 'artık bizimle irtibat kurmayacaksın, telefon etmeyeceksin' dedi. Bu olaylar ortaya çıktıktan sonra ise bu ağabey ile daha önce hiç görmediğim bir ağabey benimle görüştü. Tanımadığım bu kişi bana 'Ö. ağabeyiniz şikayette bulunmuş, ne doğrunuza geliyorsa onu söyleyin' şeklinde bir şeyler söyledi" diye konuştu.

Sorular itaatkar öğrenciye dağıltıldı

Örgütün askeri lise sınavlarında usulsüzlük yapıldığını ortaya çıkaran cemaat evlerinde 'ağabeylik' yapan Ö.K. ise ifadesinde, sınavlarla ilgili şüphelerinin artması üzerine cemaatten ayrıldığını dile getirdi.

Osman ÖZgan - Yeni Şafak

YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • ahmet kadı 8 yıl önce Şikayet Et
    sıkıştıkça fetö...daha sıkılmadınız mı bu yalanlardan?...Ülke elden gidiyor siz geyiklerle uğraşıyorsunuz...
    Cevapla
  • samet 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne yalanı . İtiraflar var .
    Cevapla
  • ertugrul 8 yıl önce Şikayet Et
    sorsan haram yemedik derler ...
    Cevapla
  • emmi 8 yıl önce Şikayet Et
    Hırsız Fetullah Gülen.
    Cevapla
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında medya uyardı.Cemaat askeriye ye sızmış dedi.O günün yöneticisi buna kargalar bile güler dedi.Şimdi kendileri aynı şeyi yapıyorlar.Çıkar için günü birlik yaşıyorsunuz yazık size
    Cevapla
  • İzmirli 8 yıl önce Şikayet Et
    Zalımmm fetööö.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR