İslâm’ın “barış dini” olduğunu haykıracağız

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "İslam’ın huzur ve barış dini olduğunu haykıracağız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.04.2016 14:35 GÜNCELLEME 03.04.2016 14:35 GÜNCEL
İslâm’ın “barış dini” olduğunu haykıracağız
İslâm’ın “barış dini” olduğunu haykıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD gezisi kapsamında Amerika Diyanet Merkezi’nin açılışında önemli mesajlar veren Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, dünyada yükselen İslam karşıtlığına dikkat çekti.

HUNTİNGTON’A GÖNDERME YAPTI

Amerika Diyanet Merkezi Camii’nde ilk Cuma’yı kıldıran Görmez, okuduğu hutbede, ‘Medeniyetler Çatışması’ tezini ortaya atan ABD’li siyaset bilimci Samuel Huntington’a da göndermede bulundu. Görmez, “Bu ulu mabet ilim, hikmet ve marifet ocağı olacaktır. Tüm insanlığın barış, esenlik ve kardeşliğine hizmet edecektir. Bu merkez insanlığını ufkunu karartmak isteyen Medeniyetler Çatışması tezini her taşı ve nakışı ile reddeden bir medeniyet abidesi olacaktır” dedi.

HAÇLI SEFERLERİ HZ. İSA’YA MÂL EDİLEMEZ

Görmez, “Nasıl ki Ortaçağlarda Hz. İsa’nın getirdiği rahmet mesajından nice Haçlı seferleri düzenlendiyse ve o Haçlı seferlerinin hiçbirisi asla Hz. İsa’ya mal edilemezse, aynı şekilde bugün küresel güçlerin çatışma alanı haline getirildikten sonra istibdadın, zulmün, işgallerin ve sömürgelerin gölgesinde yaralı bilinçlerin, ölümcül kimliklerin işlediği hiçbir cinayetin yeryüzüne rahmet getiren, barış getiren, İslam’ın selam olduğunu, imanın eman olduğunu yeryüzüne haykıran, dini mübini İslam’a, onun kitabı Kur’an’a, onun Peygamberi Muhammed Mustafa’ya (SAS) asla mal edilemez” ifadelerini kullandı.

KÜLLİYE İRFAN MERKEZİ OLACAK

Cuma Namazı sonrası Amerika Diyanet Merkezi hakkında gazetecilere bilgiler veren Görmez, ilim, irfan ve medeniyet merkezi olarak yapımı tamamlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan dev yapının medeniyet anlayışımızı yansıttığını belirtti

İSLÂM KARŞITLIĞI YAYILIYOR

Dünyada İslam karşıtlığının, İslamifobianın yaygınlaştığı bir dönemden geçtiğimizi hatırlatan Prof. Dr. Görmez, “Maalesef, İslam karşıtlığı yapan politikacılar dünyanın birçok yerinde prim topluyor. Bu çok tehlikeli bir gelişme. Biz, Müslümanlar olarak İslam’ın huzur ve barış dini olduğunu haykıracağız. Başımız dik olacak ve mesajlarımızı büyük bir özgüvenle vermeye devam edeceğiz” dedi.

İSLÂMİFOBİA’YLA İLGİLİ AYRINTILI RAPORLAR YAYINLAYACAĞIZ

Özellikle Batı’nın birçok ülkesinde İslam karşıtlığının tırmandığını vurgulayan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dünyanın çeşitli yerlerindeki ibadethanelerin önüne domuz kafası bırakmaktan, ibadethane yakmaya kadar bir dizi olayı raporlama çalışmalarına 2015 yılında başladıklarını belirtti.

KAYNAK : Yeniakit
YORUMLAR 3
  • engelli 8 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar haykırırsan haykır kâfir ; İslâm terör dini etiketini yapıştırmış, ümmeti muhammed 'e düşen TEK kuvvet ve vahdaniyet şuur unu kuşanıp kâfir e karşı gücünü kullanmalı; bu gün şu saate dünya da başına bir insani felaket gelerek hayatını kaybedenler her zaman mazlum müslümanlardır ne mutlu o gariplere selam olsun o mazlumlara
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    islam barış dini değildir. hristiyanlık barış dinidir. islamda cihad farzdır. şu yaşadığımız dünyada cihad farz değildir diyen dinden çıkar irtidad etmiş olur. heryer yanıyor bu ateşi kim yaktı kendini savunmak herkesin hakkıdır. batılılar islam yurtlarını işgal ederken kimse "demokrasi barışdır" filan demedi ama biz karektersiz olduğumuz için hemen onları memnun edici sözler söylüyoruz.
    Cevapla
  • Avukat Metin Tetik 8 yıl önce Şikayet Et
    İslamın "barış dini" olduğunu "yalan yere" haykıracağınıza önce âyetleri gözden ve zamanın aşımından geçirin. Ne diyor âyet: mü'min olmayanları yakaladığınız yerde öldürün !
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR