YSK Başkanı Güven'den kimlik bilgileri açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, kimlik bilgilerinin çalındığı iddiası hakkında, konuştu.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 08.04.2016 10:27 GÜNCELLEME 08.04.2016 15:55 GÜNCEL
YSK Başkanı Güven'den kimlik bilgileri açıklaması
YSK Başkanı Güven'den kimlik bilgileri açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, kimlik bilgilerinin çalındığı iddiası hakkında, "2007'den bu yana yasalar gereği kimlik bilgilerini partilere veriyoruz ama son dönemde sıkıntı olmaması için kimlik numaralarını yıldızlıyorduk" dedi.

YSK Başkanı Sadi Güven, kimlik bilgilerinin çalındığı iddiasıyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

KİMLİK NUMARALARINI YILDIZLIYORDUK

İddialar hakkında "Çalındı diye bir şey yok" diyen Güven, "Biz seçmen listelerini partilere veriyoruz. Savcılar iddialar hakkında araştırma yapıyor. Hangi bilgilerin yasada olacağı belli. Daha önceki dönemlerdeki gibi şimde de bilgileri siyasi partilere veriyoruz. 2007'den bu yana yasalar gereği kimlik bilgilerini partilere veriyoruz ama son dönemde sıkıntı olmaması için kimlik numaralarını yıldızlıyorduk. Yasanın değişmesi parlamentonun bileceği iş" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • ikikazik 10 yıl önce Şikayet Et
    bu olay af edilecek mesele deyl buyuk casusluk calisma ürunu yapanlar yakalanmal
    Cevapla
  • hbb 10 yıl önce Şikayet Et
    yahu kardeş sağı solu aramanın anlamı yok seçim günü seçmen listeleri sandık bölgesinde yada muhtarlıklarda kamuya açık şekilde askıya çıkmıyor mu oralardan istediğin gibi al hangi bilgi eksik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle