Uluslararası Tahkim'den Cem Uzan kararı

Uluslararası Tahkim, Cem Uzan'ın Türkiye'ye açtığı davayı reddetti.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2016 19:21 GÜNCELLEME 21.04.2016 20:16 GÜNCEL
Uluslararası Tahkim'den Cem Uzan kararı
Uluslararası Tahkim'den Cem Uzan kararı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cem Uzan'ın Stockholm'de açtığı 2.5 milyar avroluk tazminat davasının sonucuna ilişkin, "Bakanlığımız Cem Uzan tarafından Tahkim’de açılan davayı kazandı." ifadesini kullandı.

Karara ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulunan Albayrak, kararın, Türkiye'nin tezlerinin ve Bakanlığın haklılığını bir kez daha gösterdiğine dikkati çekti.

Albayrak, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bakanlığımız Cem Uzan tarafından Tahkim'de açılan davayı kazandı. Hakem Heyeti, Cem Uzan'ın 2,5 milyar euro tazminat talebini reddetti. Kararda emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum Ülkemizin çıkarlarını her platformda savunmaya devam edeceğiz."

Dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 7 Nisan 2014'te yaptığı bir konuşmada yeni bir Cem Uzan vakasıyla karşı karşıya olduklarını belirterek, elektrik şirketlerinin imtiyazının sona erdirilmesiyle alakalı Stockholm mahkemelerinde 2,5 milyar avroluk yeni bir dava açıldığını bildirmişti.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Kozanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Uzandığınız yerden para kazanma dönemi bitti Cem.
    Cevapla
  • azer 7 yıl önce Şikayet Et
    biraz arastirdim da tamamen sallamisin arkadas devlet hem kent bank ile hemde demir bank ile protokol imzalamis ve demir den 120 milyon dolar kent ten 190 milyon dolar alip hesabi kapatmis ve her 2 bankaya da devlete karsi tazminat davasi acmayacam o haktan feragat ettim diye imza vermis sonradan bunlar dava acmislar toplamda 5 milyar amma 4.1 milyar isteyen kent bank babayi almis demir ise davayi kazanip miktari belli degil en fazma 100 alir yada 2 ihaleye olay kapanir
    Cevapla
  • Bülbül 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazdığından hiçbir şey anlamadım kardiş.
    Cevapla
  • Mustafa Gürak 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir daha büyük,büyük geçmişler olsun uzanlar.Bir türlü uzayamadınız.RTE Solunuzu kesti.Şarlatan uzanlar,şunu hiç bir zaman aklınızdan çıkarmayın.Devletlerin baki kalması sizin gibi cambazların baki kalmasından çok çok daha önemlidir.Takkeler düştü,keller göründü.
    Cevapla
  • Birlik! 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye dışında bir yerde geberir kahrından artık, meşru işler yapmadığını bilmeyen mi var !
    Cevapla
  • dikkat 7 yıl önce Şikayet Et
    aynı uluslararası tahkim haksız yere 1 bankaya el konulduğu gerekçesiyle türkiyeyi bankanın sahibine(kent bank) 6-7milyar dolar ödemeye mahkum etti ve millet bunu vergileriyle hala ödüyor..bu sebeple eğer hükümetimiz bir firmaya el koyacaksa bu yüzde 100(99değil) hukuki olmalı yoksa fatura gariban millete extra zamlar olarak çıkıyor
    Cevapla
  • erdal 7 yıl önce Şikayet Et
    sallama kent bank ne idi ki 7 milyar dolar tazminat alsin senin hukuktan da haberin yok en fazla el kondugu donemki hisse basi fiyattan ceza kesilir ki kent bank o donem en fazla 500 milyon dolarlik yari batik bisey idi
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    biz vergi vermeye alışkınız sıkıntı yok birde ona veririz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR