Baharattan bayrağın faturası "acı" oldu

Marmaris'te geçen yıl, tuz ve kırmızı pul biber kullanılarak oluşturulan 250 metrekarelik Türk bayrağı yapanlara ceza geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2016 13:31 GÜNCELLEME 27.04.2016 13:31 GÜNCEL
Baharattan bayrağın faturası "acı" oldu
Baharattan bayrağın faturası "acı" oldu

Marmaris'te geçen yıl, tuz ve kırmızı pul biber kullanılarak oluşturulan 250 metrekarelik Türk bayrağının şikayet konusu olması nedeniyle Güney Ege Marmaris Aşçılar Derneğinin (GEMAD) o dönemdeki başkanı Yaşar Bayar'a idari para cezası uygulandı.

ÇOK BÜYÜK İLGİ GÖRMÜŞTÜ

Dernek üyesi aşçılar, geçen yıl 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında baharattan dünyanın en büyük bayrağını yapmak için 250 kilogram tuz ve 1,5 ton kırmızı pul biber kullanarak Atatürk Meydanı'nda 250 metrekare Türk bayrağı oluşturdu. Yaklaşık 40 kişilik ekibin görev aldığı ve 45 dakika süren etkinlik, vatandaşların ve turistlerin yoğun ilgisini gördü ve basında geniş yer buldu.

BAYRAK KANUNA MUHALEFET

Etkinliğin ardından bazı kişiler "Bayrak Kanunu'na muhalefet edildiği" iddiasıyla şikayette bulundu. Bunun üzerine Marmaris Emniyet Müdürlüğünce dönemin GEMAD Başkanı Yaşar Bayar'a "kanuna aykırı olarak bayrağın yere serildiği ve üzerine basıldığı" gerekçesiyle 208 lira idari para cezası kesildi. Bayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çinliler tarafından daha önce yapılan 200 metrekarelik "baharattan bayrak" rekorunu geçerek Türk bayrağını yüceltmek için söz konusu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

"HEPİMİZ MUTLU OLMUŞTUK"

Dünyanın en büyün baharattan bayrağını yapmanın kendileri için yüksek bir maliyeti olduğuna işaret eden Bayar, "Zaman aldı, para harcandı emek verdik. Bu organizasyonu kazasız belasız gerçekleştirdik. Devletin, milletin her zaman yanında olan bir meslek örgütü olarak böyle bir organizasyonu yaptık. Hepimizin mutlu olduğu bir organizasyondu." dedi.

 

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunca insan bayrak inmesin diye can veriyor
    Cevapla
  • Zihniyet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir değeri âlet ederek başka bir değere hakaret etmet. Bayrak yapmak için Allah'ın nimetini ayak altına sermek zorunda mısınız? Tipik bir chp klasiği.
    Cevapla
  • yazık 8 yıl önce Şikayet Et
    Hem bayrağa saygısızlık hem de nimete saygısızlık. İkisine de ayakla basılmaz. Bunlar bizim değerlerimizdir.
    Cevapla
  • Faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    Uzerine basmadan yapaydıniz
    Cevapla
  • mir polat 8 yıl önce Şikayet Et
    israftan başka birşey değil. Bayrak motifi yapacaksan başka materyallerde kullanabilirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR