Suriyeli muhaliflerden İran'a şok!

Suriye'de muhalif güçler İranlı askerleri pusuya düşürürken, İran tarafında ölü ve esirlerin bulunduğu belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2016 19:54 GÜNCELLEME 07.05.2016 20:27 GÜNCEL
Suriyeli muhaliflerden İran'a şok!
Suriyeli muhaliflerden İran'a şok!

Suriyeli muhalifler, İran ordusunun en büyük kuvveti 'devrim muhafızları'ndan 100 askeri Halep'te pusuya düşürdü. Çıkan çatışmada en az 20 İran askeri öldürüldü.

Suriye'nin kuzeyinde Halep kentine bağlı Hantuman bölgesinde, İran Devrim Muhafızları'ndan oluşan 100 kişilik askeri grubun, Suriyeli muhalifler tarafından pusuya düşürülmesi sonucu çıkan çatışmada, en az 20 İranlı askerin öldüğü bildirildi.

RUHANİ'YE YAKIN KAYNAK DUYURDU

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye yakınlığı ile bilinen "Asriran" sitesinin duyurduğu haberde, "20 ila 50 arasında" İranlı askerin öldüğü belirtildi.

ESİR DÜŞTÜLER

İranlı askerlerin bazılarının esir düştüğü belirtilen haberde ölü, yaralı ve esirlerin sayısı hakkında henüz resmi makamlar tarafından açıklama yapılmadığı bildirildi.

YORUMLAR 79 TÜMÜ
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış bilen ahmet adlı şahsa yazıyorum:Yine o dönemde yani 1940 lı yıllarda sovyetler amerikayla bir savaşı göze alamadığı için anlaşma yapmak zorunda kalmıştır.Bu anlaşmanın yapılmasını sağlayan amerika ve ingilteredir.Bu anlaşmayla sovyetler kuzey iranan çekilmiştir.Paylarna düşen petroller ilgili kısmı yazmaya gerek duymyorum.Kitap böyle yazar.Ama bir cümleyei anlamayıp başka bir cümleyi de yarm anlarsan bana dersin tabi biraz tarih oku diye.Ondan kaynaklaıyor,yoksa senin yanlış bildiğin ortadadır.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadas irani ishal edenen sonra ve reza sah mutahidlar tarafindan surgun olunja {arjantinin murs adasina tabied edildi} sonra sen diyen anlasmani yaptilar bilgi istarsan gostara bilarim
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Soveyetler kuzey iranı şgal etiğinde ,amerika ve ingilterenin iranın desteklemesinin bir sebebi de iran petrolleridir.Tabiki amerika iranın çıkarları için desteklemiştir.Bunun kimse inkar edemez.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika,tarihte irana destek çıkmadı diyen arkadaş en azından kpss düzeyinde bir sınava hazırlık kitabı olayı yine çözer. Sovyetler yardım aldıktan sonra,kuzey irandan çıkmamıştır.Orayı boşaltmamıştır.Sovyetlerin niyetini anlayan amerika hemen olaya müdhale etmiş ve sovyetlerin iranda daha fazla nufuz etmeini önlemişti.ovyetlerle anlaşma yapılmıştır.İran ise gücünün yettiği kadar duruma karşı çıkmı ve bm başvurmuştur. Amerika ve ingilterenin sovyetlerinde karşısında iranı o tarihte desteklemesinin sebebi aynı zamanda iran petrolleridir.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu bilgi yanlışlıkla gönderildi.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika,tarihte irana destek çıkmadı diyen arkadaş en azından kpss düzeyinde bir sınava hazırlık kitabı olayı yine çözer. Sovyetler yardım aldıktan sonra,kuzey irandan çıkmamıştır.Orayı boşaltmamıştır.Sovyetlerin niyetini anlayan amerika hemen olaya müdhale etmiş ve sovyetlerin iranda daha fazla nufuz etmeini önlemişti.ovyetlerle anlaşma yapılmıştır.İran ise gücünün yettiği kadar duruma karşı çıkmı ve bm başvurmuştur. Amerika ve ingilterenin sovyetlerinde karşısında iranı o tarihte desteklemesinin sebebi aynı zamanda iran petrolleridir.Kitabı dikkatli okursan b cümleler zaten otomatik çıkıyor.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    sovyetlere kuzeyden ingiltere ve amerika guneyden iran ishal edilar ruslar maku .tebriz .urumyeni ishal edilar ingiltere ve mutahid ordulari guneyden basib tahranajan ishal ediler 1000000 nan fazla irani odonemde hayatini kaybedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR