Murat Karayılan kimdir? Aslen nerelidir ve yaşı kaçtır?

PKK'nın örgüt lideri olan Murat Karayılan kimdir? PKK terör örgütü elebaşılarından "Cemal" kod adlı olan Murat Karayılan aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2019 14:05 GÜNCELLEME 10.01.2019 14:08 GÜNCEL
Murat Karayılan kimdir? Aslen nerelidir ve yaşı kaçtır?
Murat Karayılan kimdir? Aslen nerelidir ve yaşı kaçtır?


MURAT KARAYILAN KİMDİR?

 

1954 yılında Şanlıurfa Birecik ilçesinde doğan Murat Karayılan, aslen Şanlıurfalıdır. PKK Örgütüne 1979′da katılmıştır

Murat Karayılan'ın Kod adı Cemaldir.

 

Yüksekokul makine bölümü mezunu olan Karayılan, uzun süre Şanlıurfa civarlarında faaliyet gösterdikten sonra 12 Eylül’de Suriye’ye kaçmıştır.

Abdullah Öcalan'ın cezaevine girmesiyle birlikte PKK’lıların başına geçen Karayılan, örgüt içindeki etkinliğini arttırmıştır.

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye daha fazla temizlik yapmali silahli katileri acima esir alma yok Bunlar cirit atiyor türkiye irak süriye bitmesi icin ne gerikoysa yaoilmali yapilmadi simdiye dek bos daglari bombalayan vatan hayinlerin ypzpnden
    Cevapla
  • FİRAT 7 yıl önce Şikayet Et
    Slm dahada yetmemis gibi allahin bizler icin yarattigi ekmeyi suyu sahiplenen kendininmis gibi davranan bir takim sacma insanlarda oluyo ve bu davranislarin hesabini Allah erveyahut gec hesabini sorar ve Allah sabirli dir kib.
    Cevapla
  • firat 7 yıl önce Şikayet Et
    Selamun aluykum arkadaslar camide hocanin anlattigi kadariyla ustun insan yokmus ve insanlar esitmis fakat devletimizin koymus oldugu kurallara mecburen uyuluyo yoksa cogu insan kendisi istemediyi taktirde karsi sindaki insani dinlemeye bilir kisacasi Allahutalanin belirlediyi yasam bozuldugu icin allah teroristleri amire memura emretmesinler diye musallat etti kendinize iyi bakin Allahin dediyi olur.
    Cevapla
  • Polatoğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Batı'nın bu hain maşasına ve onun gibi örgüt elebaşılarına,hakettikle ri mutlu sonu Milli İrade temsilcile ri göstermelidir.Milli iradenin sahipleri olarak bekliyoruz.
    Cevapla
  • dr.özcan 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah,bunun gibi kafir katil sürüsüne iki cihanda cehennemler nasib etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR