PKK 2 bin çocuğu dağa kaçırdı!

Defalarca gündeme gelen PKK'nın çocuk militanlarına karşı dünya sessizliğini koruyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2016 11:10 GÜNCELLEME 01.06.2016 11:10 GÜNCEL
PKK 2 bin çocuğu dağa kaçırdı!
PKK 2 bin çocuğu dağa kaçırdı!

Konuya ilişkin açıklama yapan Uluslararası İnsan Hakları İzleme Merkezi (UHİM), "PKK, 18 yaşından küçük toplam 2 bin 52 çocuğu kandırarak dağa kaçırdı. Cenevre Sözleşmesi uyarınca bu savaş suçudur" diyerek, "Pkk'nın çocuk askerlerine neden sessizsiniz?" şeklinde uluslararası kamuoyunu sorguluyor.

Terör örgütü PKK, hain planlarını uygulamak için, çocuk ve kadınları kullanıyor. PKK'nın imaj çalışmasını yürüten batı başta olmak üzere, dünya kamuoyu bu duruma karşı sessiz. Son verilere göre, PKK, 18 yaşından küçük toplam 2 bin 52 çocuğu kandırarak dağa kaçırdı. Bu çocuklardan 554'ü 15 yaşından küçük ve Cenevre Sözleşmesi'ne göre, bu bir savaş suçu.

PKK ÇOCUKLARI PİYON OLARAK KULLANIYOR

Uluslararası İnsan Hakları İzleme Merkezi (UHİM) “Pkk'nın Çocuk Askerlerine Neden Sessizsiniz?" başlığıyla bir basın toplantısı düzenledi. UHİM tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ülke topraklarımızda küresel sistemin taşeronluğunu üstlenen terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlar esnasında, terör örgütü mensuplarına teslim olmaları yönünde yapılan çağrılar kimi zaman olumlu karşılık bulmaktadır. Konuyla ilgili medyaya yansıyan görüntüler incelendiğinde, teslim olanların büyük çoğunluğunun çocuk ve gençlerden oluştuğu görülmektedir. Henüz eğitim çağında bulunan bu çocuk ve gençler, yaptıkları açıklamalarda, terör örgütü tarafından kandırıldıklarını, bir heves uğruna girdikleri bu yanlış yolda örgütün kendilerine değer vermediğini gördüklerini, onları yalnız bırakarak çatışmalarda piyon olarak kullandıklarını ifade etmişlerdir.

KAYNAK : Yenişafak
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR