Gülen mi CIA’yı buldu CIA mı Gülen’i

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Fethullah Gülen'in kirli ilişkilerini gün yüzüne çıkardı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2016 11:36 GÜNCELLEME 18.06.2016 09:49 GÜNCEL
Gülen mi CIA’yı buldu CIA mı Gülen’i
Gülen mi CIA’yı buldu CIA mı Gülen’i

Övür, Türkiye'nin en önemli işadamı Vehbi Koç'un evinde Komünizmle Mücadele Derneği Erzurum kurucularından Fethullah Gülen ve onları bir araya getiren MİT Müsteşarı Fuat Doğu'nun bir araya geldiğini köşesinde yazdı.

İşte Mahmut Övür'ün köşesinden önemli başlıklar:

Gülen'in geçmişiyle ilgili biraz araştırma yapan biri olarak, o geçmişin karanlık noktalarına ilişkin özellikle de CIA ile'gönüllü' ilişkinin geçmişine dair hiçbir bilginin olmaması ilginç değil mi?

Bu noktada şüpheye düşmemek mümkün değil. Acaba Türkiye'deki istihbarat kurumlarının elinde cemaatin karanlık geçmişine ilişkin bilgi mi yok, yoksa bunun araştırılması mı engelleniyor? Ya da hâlâ MİT veya Polis İstihbarat'ta cemaat mi etkili?

İşin doğrusu, bu soruların cevabı bu yapıyla mücadelenin seyrini de etkileyecek önemde. O cevabı bekleyeceğiz ama şu da biliniyor; Fethullah Gülen'in hem derin yapılarla hem de istihbarat örgütleriyle ilişkisi hiç de öyle gizli saklı değil. Geçmişi de hayli gerilere uzanıyor.

VEHBİ KOÇ'UN EVİNDE BULUŞTULAR

Türkiye'nin en önemli işadamı Vehbi Koç'un evinde Komünizmle Mücadele Derneği Erzurum kurucularından Fethullah Gülen ve onları bir araya getiren MİT Müsteşarı Fuat Doğu buluşuyor... Bu fotoğrafın bir anlamı yok mu? O yıllarda CIA ile MİT'in iç içe çalıştığı da sır değil.

Bırakın MİT'i Özel Harp Dairesi'nin bütçesi bile ABD tarafından karşılanıyor. Bu gerçeği 1974'teki Kıbrıs çıkartmasından sonra dönemin başbakanı Bülent Ecevit'in açıklamalarından öğrendik. 60 darbesinden sonra Türkiye'ye kötü tohumlar ekildi, bugün karşılaştığımız belalar o kötü tohumların ürünü.

O kötü tohumlar temizlenmeden bugünkü belaları atlatmamız çok zor.

YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • Osmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Rasulumuzun yolu ehli sunnet vel cemaat tir . cemaat eger hz allahimizin kitabi hz kuranimiza hizmet ediyorsa rasulumuzun sunneti seniyyesine sıkı sıkı bagliysa butun bunlari yasiyor ve yasatiyorsa cemaattir ehli sünnettir bütün bunlarin disinda ise zaten cemaat olmaz dolayisiyla rasulumuze uymus hizmet etmis kuranimiza hizmet etmis olmaz olamaz bu yuzden gercek anlamdaki cemaate laf atilamaz dil uzatilamaz. Bu sahsa gelince 70 li yıllarda manisada muezzinlik yaparken cia ajanlari bu sahsi bulmuslar ve projelerini hayata gecirmislerdir ama hz allahim butun bu oyunlarini ayaklarina dolamistir
    Cevapla
  • alihaaydar 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah hainlerin belasını verecek memleketin yüz karasıdır bunlar tarih bunları herdaim lanetle anacak
    Cevapla
  • Damar 7 yıl önce Şikayet Et
    Cemaat işleri hep böyledir, suçlu cahil halktır, en zayıfının içinde bile syasi bağlantılar vardır. Allaha gitmenin yolu cemaatlerin elinde değildir
    Cevapla
  • Gülhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu vakte kadar saf halkımızı kandıranların şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine Rabbim tez vakitte cezalarını versin.
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Ramazan Ayının bini bereketi ülkemize gelsin bu tip kafirlerde zıkkım olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR