'İl Dışı Yer Atama' sonuçları (2016) - MEBBİS - Öğrenmek için tıkla

'İl Dışı Yer Atama' sonuçları (2016) MEBBİS ile haberimizden öğrenebilirsiniz.. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Öğretmenlerin 2016 Yılı 'İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme' için başvurular yapılmıştı. 2016 'Öğretmenler için İl Dışı Yer Değiştirme' sonuçlar açıklandı. 'Öğretmenler için İl Dışı Yer Değiştirme' sonuçlarına haber7.com'dan ulaşabilirsiniz..

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2016 16:47 GÜNCELLEME 27.06.2016 16:48 GÜNCEL
'İl Dışı Yer Atama' sonuçları (2016) - MEBBİS - Öğrenmek için tıkla
'İl Dışı Yer Atama' sonuçları (2016) - MEBBİS - Öğrenmek için tıkla

'İl Dışı Yer Atama' sonuçları (2016) MEBBİS ile haberimizden öğrenebilirsiniz..

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Öğretmenlerin 2016 Yılı 'MEB İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme' için başvurular yapılmıştı. 2016 'Öğretmenler için İl Dışı Yer Değiştirme' sonuçlar açıklandı. ' MEB 'İl Dışı Yer Atama' sonuçlarına haber7.com'dan ulaşabilirsiniz..

MEB Öğretmenler için İl Dışı Yer Atama  atama.meb.gov.tr adresinden öğreniliyor. MEB tarafından öğretmenlere sunulan il dışı atama başvurularının sonuçları bugün açıklanıyor. Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden sizler de 2016 il dışı atama sonuçlarını rahatlıkla öğrenebilirsiniz. İşte atama.meb.gov.tr 2016 il dışı atama sonuçları…

İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME ATAMA SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MEB ÖĞRETMEN İL İÇİ VE İLLER ARASI İSTEĞE BAĞLI VE ZORUNLU YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ

MEB, Mili Eğitim Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin 2016 yılı il içi ve iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri aşağıdaki belirtilen tarihler arasında yapılacaktır.

a) İl içi isteğe bağlı yer değiştirmeler;

Başvuruların alınması: 20-26 Mayıs 2016

Atamaların yapılması: 06 Haziran 2016

İlişik kesme işlemleri: 17 Haziran 2016

b) İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeler;

Başvuruların alınması: 16-22 Haziran 2016

Atamaların yapılması: 27 Haziran 2016

İlişik kesme işlemleri: 28 Haziran 2016



İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

Sözleşmeli öğretmene KPSS ve mülakat şartı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine atanan kadrolu öğretmenlerin birçoğunun 1 yıl sonra yer değişikliği talebinde bulunması nedeniyle “sözleşmeli öğretmen" formülü üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın 2017 şubat atama döneminde sözleşmeli öğretmen alımı yapacaklarını açıklamasının ardından gözler bakanlığın bu alanda yürüttüğü çalışmalara çevrildi.

5 YILIN SONUNDA KADRO

Bu bölgelerde görev yapacak sözleşmeli öğretmenlerin, sınıf tecrübesi olan öğretmenler arasından seçilmesi ve uzun dönemli görev yapması hedefleniyor. Buna göre, atamaları şubat ayında yapılacak sözleşmeli öğretmenlerin KPSS puan üstünlüğü ve mülakatla seçilmesi planlanıyor.
Atandığı bölgede 5 yıl görev yapması istenecek olan bu kapsamdaki öğretmenlerin sözleşmeleri her yıl yenilenecek. 5 yılın sonunda sözleşmeli öğretmenler, performanslarına göre kadroya alınacak. 3 yıl da kadrolu olarak çalışacak olan sözleşmeli öğretmenler, 8 yıldan sonra başka ile tayin isteyebilecek.

YER DEĞİŞTİRME TALEBİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin, eş durumu gibi özür sıkıntısının ortaya çıkmaması için gerekli tedbirlerin de yasal düzeyde alınmasına dönük çalışma yürütüyor. Böylece, sözleşmeli öğretmenlerin atanan il dışında başka bir ile yer değiştirme talebinde bulunmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Öte yandan, dershanelerin dönüşüm sürecinde kadroya alınmaları yargı engeline takılan dershane öğretmenlerine, sözleşmeli öğretmenlikte öncelik verilebileceği görüşünün de bakanlık gündemine gelebileceği belirtiliyor.

SABİT EĞİTMENLER İSTENİYOR

Bakanlığın yaptığı analizler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine ataması yapılan öğretmenlerin yaklaşık yüzde 60'ının, 1 yıl sonra farklı illere yer değiştirme talebinde bulunduğunu ortaya koydu. MEB, sözleşmeli öğretmenlikle birlikte, belli bir bölge ve ilde sabit şekilde öğretmenlere görev vererek eğitmen ihtiyacının giderilmesini amaçlıyor.
İl dışı atama sonuçları açıklanıyor. Öğretmenlerin heyecanlı bekleyişi nihayet sona eriyor. Belirli nedenlerden dolayı 16-22 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen başvuruların sonuçları bugün erişime açılacak. Öğretmenler sonuçlara atama.meb.gov.tr adresi üzerinden ulaşacak. Sizler de MEB il dışı atama sonuçları sorgulama sayfasına ulaşmak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR