Boğaziçi katliamının sorumlusu albay yakalandı

Darbeci Kurmay Albay Muammer Aygar'ın, kaldığı eve baskına gelen polislerden kaçmak için giysi dolabına saklandığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2016 09:37 GÜNCELLEME 22.07.2016 10:07 GÜNCEL
Boğaziçi katliamının sorumlusu albay yakalandı
Boğaziçi katliamının sorumlusu albay yakalandı

15 Temmuz gecesi İstanbul'daki Boğaziçi Köprüsü katliamının sorumlusu Kurmay Albay Muammer Aygar ifade işlemlerinin ardından sabaha karşı sağlık kontrolünden geçirildi.

1. VE 2. KÖPRÜLERİ KAPATMA EMRİNİ VERMİŞTİ

15 Temmuz darbe girişimi gecesi, 'Yurtta Sulh Konseyi' adı altında emir komuta zinciri oluşturan darbecilerden 1. ve 2. köprüleri kapatmakla görevli olan Kurmay Albay Muammer Aygar, Antalya'da yakalanarak gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Merkez Muratpaşa ilçesinde şok bir baskınla ele geçirilen Aygar, direniş göstermeden emniyet güçlerine teslim olmak zorunda kaldı.

GİYSİ DOLABINA SAKLANDI

Aygar'ın yakalandığı evin ise uzak bir akrabasının evi olduğu, darbeci Kurmay Albay'ın da baskın sırasında giysi dolabına saklandığı öğrenildi. Evde yapılan aramada kendisine ait 2 adet tabancanın bulunduğu belirtildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ifadesi alınan Kurmay Albay Muammer Aygar, daha sonra sağlık kontrolünden geçirildi.

DİĞER ASKERLERLE WHATSAPP YAZIŞMASI YAPTIĞI BELİRLENMİŞTİ

Sağlık kontrolünün ardından İstanbul'daki Boğaziçi Köprüsü katliamının sorumlusu Kurmay Albay Muammer Aygar, ifade işlemlerinin devamı için tekrar Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Muammer Aygar'ın, FETÖ mensubu subayların darbe girişimini yönetmek için 15 Temmuz'da Whatsapp'ta oluşturdukları grup üzerinden diğer darbeci askerlerle yazışmalar yaptığı belirlenmişti. Yazışmalarda Muammer A'nın, "Kuleli'de yoğun çatışma var gruba ateş ediyoruz",  "İkinci köprüye uçakla hava taarruzu değerlendirilebilir mi?" ve "Çengelköy'de direnen 4 kişiyi vurduk. Sorun yok" gibi ifadeler kullanması dikkati çekmişti.

YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • sadik 7 yıl önce Şikayet Et
    fetönün korkak itleri bunlar,gerci fetnün kedisi korkak.
    Cevapla
  • metehan 7 yıl önce Şikayet Et
    suratı neden düzgün
    Cevapla
  • omerakman 7 yıl önce Şikayet Et
    sorgulayip üzerinden tank gecirin böyle köpeklerin vergilerimizden nemalanmasina izin vermeyelim
    Cevapla
  • Slmn 7 yıl önce Şikayet Et
    Elinde top,tüfek,silah varken kendini erkek zanneden köpekler.Aziz Türk Milleti size nasıl erkek olunacağını göstermiştir.
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kanı bozuk vatan hainini halka verin.
    Cevapla
  • ben de haklıyım 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum. Bi yüzleşsinler bakalım. Elde silah varken efeleniyordu, şimdi ne yapacak!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR