Özel Kuvvetler Komutanı Aksakallı, böyle kurtuldu

Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'ya kurulan komplonun görüntüleri kameraya yansıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2016 09:40 GÜNCELLEME 05.08.2016 09:44 GÜNCEL
Özel Kuvvetler Komutanı Aksakallı, böyle kurtuldu
Özel Kuvvetler Komutanı Aksakallı, böyle kurtuldu

Türkiye Demokrasisine kast edenlerin düzenlediği 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında en önemli olaylardan biri, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın darbeci askerlere karşı verdiği mücadele oldu.

İLK KEZ YAYINLANDI

Zekai Aksakallı'nın o gece darbeci askerlerin elinden kurrtulduğu anın görüntüleri ise ilk kez yayınlandı.

Güvenlik uzmanı emekli binbaşı Mete Yarar, o görüntüleri Habertürk'te 'Akılda Kalan' programında paylaştı.

SON ANDA KURTULUYOR

Aksiyon filmlerini aratmayan görüntülerde Zekai Aksakallı Paşa, aracının önünü keserek kendisini kaçırmaya çalışan darbeci askerlerin elinden son anda kurtuluyor.

DARBE GİRİŞİMİNİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Özel Kuvvetler Komutanlığı darbe girişiminin yaşandığı gecenin en kritik hedefiydi. Ancak Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın, yaveri Astubay Başçavuş Ömer Halisdemir'e verdiği şahadet emri, adeta darbe girişiminin seyrini değiştirdi. Halisdemir, darbecilerin başındaki isim olan 1. Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgenaral Semih Terzi'yi alnının ortasından vurarak darbecilerin özel kuvvetleri ele geçirmesini önledi.

YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Amasyalilar 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sizin gibi vatan sever paşalarimizi BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN İNŞALLAH ALLAH yar ve yardımcımıZ olsun inşallah yolunuz açık OLSUN paşam
    Cevapla
  • Erzurumlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Dadaşlar seninle gurur duyuyor paşam.
    Cevapla
  • gökhan 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun
    Cevapla
  • cihangir 7 yıl önce Şikayet Et
    özel kuvvet komutanın zırhlı olmayan sıradan bir araç ve koruma araçları eşliğinde gezmemesi ne kadar doğru? adam resmen şans eseri kurtuluyor. arabanın kapısnı bile açmışlar, darbecilerin niyeti esir almakmış eğer öldürmek isteselerdi durum çok vahimdi! böyle özel görevlerde buşunan insanların emekli olduklarında bile çok ciddi şekilde korunması lazım.
    Cevapla
  • Buralcan 7 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna Özel Kuvvetler komutani olmamış aslan paşamiz rabbimizin izniyle hepside görevlerini aslanlar gibi yaparak bu girişimi bertaraf etmişlerdir helal olsun sizlere ve Rabbimiz korusun siz gibi yüreğinde vatan ve ALLAH sevgisi barindiranlari.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR