FETÖ cennet vaadiyle para topladı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yardım maksadıyla milleti soyup cennetten toprak vaad etmiş.

ABONE OL
GİRİŞ 08.08.2016 11:53 GÜNCELLEME 08.08.2016 11:53 GÜNCEL
FETÖ cennet vaadiyle para topladı
FETÖ cennet vaadiyle para topladı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yıllarca dini maske olarak kullanıp, terör faaliyetlerine "himmet" adı altında para topladı. Hadis-i şerifler, Kur'an-ı Kerim'den ayetlerin yanı sıra cenneti vadedecek ve Hazreti Muhammed'in adını kullanacak kadar ileri giden FETÖ mensupları, böylece kirli faaliyetlerini gerçekleştirecek finansmanı, kişilerin manevi değerleri üzerinden din istismarcılığı yaparak sağladı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye'nin en büyük ve kanlı darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ mensupları, dine hizmet ettiği gerekçesiyle kendisini meşrulaştırarak, çalışmalarını büyük bir gizlilikle yürüttü.

İğne ucu kadar yardım edenleri cennete alacakmış

Fetullah Gülen'in ABD'de bulunmasına da Gülen'in burayı "Müslümanlaştırmak" için kaldığı kılıfını bulan FETÖ'cülerden bir sohbet hocasının, "Fetullah Gülen'in cehennemin kapısının önünde durup kendi cemaatine iğne ucu kadar yardım etmiş kişilerin cehenneme girmesine izin vermeyerek, cennete alacağını" söyleyecek kadar ileri gitmesi, din istismarcılığının boyutunu gözler önüne serdi.

Ayrıca sohbete katılan kişilere kendi belirledikleri evleri zimmetleyen örgüt, kişilerden bu evlerdeki "zekat" olarak ayrılan parayı toplamalarını ve "abi" ya da "sohbet hocası"na vermesi isteniyordu.

Himmet paralarını sadece sohbetlerde toplamakla kalmayan örgüt, burs, kurban, öğrencilere yardım adı altında kişilerin iş yerlerine giderek, çek ve senetle tahsilat yapıp finansman sağlıyordu. 

Her sohbet grubunun yılık toplaması gereken miktarı da önceden belirleyen cemaat, bu hedeflerine ulaşmak için yine dini alet ederek, sohbet toplantılarında hadis-i şerif ve ayetlerin açıklamalarında genellikle para vermeyle ilgili konuları ön plana çıkarıyordu.

Yine bankaların memurlara verdiği promosyonların "haram" olduğu belirtilerek, bunun örgüte verilmesi istenirken, "umre promosyonu" ile daha düşük bir bedelle umreye gönderilen kişilerden dönüşte zorunlu olarak çok sayıda öğrenciye burs vermesi talep ediliyordu.

Bölgelerde toplanan yardım miktarlarını sohbetlerde slaytla göstererek, çok yardım toplayanların takdir edici bir şekilde reklamını yapan cemaat, kişiler arasında itibar yarışı oluşturarak daha fazla yardım toplanmasını sağlıyordu.

- "FETÖ/PDY hareketi sahte bir mehdi hareketidir"

Tarihinde ilk kez olağanüstü toplanan Din Şurası'nın sonuç bildirgesinde, FETÖ/PDY'nin açık bir din istismarı hareketi olduğu vurgulanarak, FETÖ/PDY'nin, gizli ve karanlık emellerine ulaşmak için her türlü yolu mübah gören, dini ve dini duyguları istismar eden, milletin zekatını, sadakasını, kurbanını çalan, evladını elinden alan, dinin temel değerlerini ve kavramlarını tahrif ve tahrip eden, gayri İslami ve gayri ahlaki tutum ve davranışlarla fitne, fesat, yalan ve desiselerle kendine insan ve imkan devşiren, devletin tüm organlarına sızarak, milletin geleceğini ipotek altına almaya çalışan ve son darbe girişimiyle millet tarafından suçüstü yakalanan bir örgüt olduğu belirtildi.

FETÖ/PDY’nin liderine atfedilen "din alimi" ya da "hocaefendi" sıfatlarının İslam ile bağdaştırılamayacağı belirtilen bildirgede, "FETÖ/PDY sahte bir mehdi hareketidir" tanımlaması yapıldı.

YORUMLAR 2
  • nail 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu topraklar sulu mu susuz kıraç tarla mı fetö. metresi kaç dolar. hala kaldımı yer var mı. ha bir de sen kendine yatacak mezar buylabildin mi nereden kaça aldın.ad hizmetlerinden dolayıbeleş mi verdi
    Cevapla
  • gulsum 7 yıl önce Şikayet Et
    Daha kendisi titrek ,tansiyonu bir inip bir cikiyor.bu kim ki cennet vaad edecek..Allah ,'kendine bile faydasi olmayanlara inanmayin' der..Cennet, sirk kosmayan Allaha tam teslimiyet icinde olanlara,durust,edepli,iyilik severlere, kalbi Allah sevgisiyle dolu olanlara,butun peygamberlere inananlara,merhametlilere,bozgunculuk yapmayanlara kisaca insan gibi insan olanlara Allah tarafindan layik gorulursek verilecek..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR