Barkey'den 15 Temmuz ve FETÖ itirafı

Birkaç hafta öncesine kadar 15 Temmuz için 'tiyatro' diyen FETÖ, son günlerde şaşırtıcı şekilde darbe girişimini itiraf etmeye başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2016 00:43 GÜNCELLEME 12.09.2016 00:53 GÜNCEL
Barkey'den 15 Temmuz ve FETÖ itirafı
Barkey'den 15 Temmuz ve FETÖ itirafı

15 Temmuz darbe girişiminin “olağan şüphelileri“ arasında yer alan Henri Barkey, FETÖ'nün sitesi hizmetnews’te hakkındaki iddialara yanıt verdi.

O GECE BÜYÜKADA'DA TOPLANTIDAYDI

15 Temmuz darbe girişimi günü Büyükada’da bir toplantıda olduğu ortaya çıkan eski CIA Uzmanı Henri Barkey, FETÖ'nün sitesi hizmetnews’de yayınlanan yazısında 15 Temmuz darbesini ve kendisinin durumunu değerlendirdi. 

FETÖ DESTEKÇİSİ BARKEY, FETÖ'NÜN SİTESİNDE İTİRAF ETTİ

Washington’daki Woodrow Wilson Merkezi adlı düşünce kuruluşunun Ortadoğu Programı Direktörü, CIA'in Türkiye uzmanlarından olan Barkey, FETÖ'ye verdiği destekle biliniyordu. Barkey, darbeden 2 gün önce de ABD Kongresi’nde FETÖ'yü anlatan bir konferans vermişti. Pekçok ismin 15 Temmuz girişimiyle ilişkilendirdiği Barkey, yazısında darbenin Gülenci askerlerin de içinde olduğu bir koalisyon tarafından gerçekleştirildiğini söylerken, Obama’ya da Erdoğan‘a karşı sessiz kalmama çağrısında bulundu.

Odatv'nin Türkçe'ye çevirdiği yazıda Barkey, "Darbe kalkışması farklı tipte resmi yetkililerden oluşan bir koalisyon tarafından hayata geçirildi: bunların bazıları Pennsylvania'da inzivaya çekilmiş bir din adamı olmakla beraber bir süre öncesine kadar hükümetin müttefiki şimdilerde ise azılı düşmanı olan, Fethullah Gülen'e bağlı insanlar, bazıları azılı laikler ve bazıları da muhtemelen yakında ordudan atılacaklarını öğrenmiş olan çıkarcı şahıslardı" ifadelerini kullandı.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE DE GÜLEN İTİRAF ETMİŞTİ

Daha önce 15 Temmuz'u "tiyatro" olarak niteleyen FETÖ elebaşısı Gülen, birkaç gün önce verdiği mülakatta ilk kez 15 Temmuz'un "tiyatro" olmadığını itiraf etmiş, "Eğer benim çalışmalarımı takip eden biri yasa dışı ya da etik dışı davrandıysa ya da üstlerinin hukuk çerçevesindeki emirlerine itaatsizlik ettiyse, bu benim öğretime ihanettir ve bu kişilerin soruşturulması ve yaptıklarının sonuçlarına katlanmasını tamamen destekliyorum" demişti.

NEDEN İTİRAF EDİYORLAR?

FETÖ'cülerin 15 Temmuz hakkında "biz yapmadık" derken, bir anda itiraflara başlaması kafalarda soru işaretleri bırakıyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Alican 7 yıl önce Şikayet Et
    Asıl şeytan abd'dir.fetö abd'nin müsade ettiği kadar açılır ve nefes alır.İşi bittiğindede ipini çeker..Örneğin yıllarca saddamı kullandılar.Sonrada kendi elleriyle işini bitirdiler.Eğer yaşamasına müsade edilse kendi kirli çamaşırlarını bi bir ortaya dökecekti.Bence abd aynı şekilde fetöyüde bize vermeyecek çok sıkışınca da bir suç isnad edip kendisi asacaktır.Hem Türk halkına şirin görünecek hemde kirli çamaşırlarını döktürmeyecektir..
    Cevapla
  • Şahin K. 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalıların sürekli yaptığı algı numarası. PYD yi kamufle etmek için SDG diye birşey uydurdular, içine bir tutam arap, bir tutam türkmen bir tutam da yezidi koyarak koalisyon kılıfına soktular. Aynı numarayı Fetö yü gizlemek için de kullanıyorlar. Darbeyi Fetö ye bağlı olanlar, biraz azılı laikler, biraz da çıkarcı şahısların oluşturduğu koalisyon yapmışmış. Beyler, yemezler uğraşmayın.
    Cevapla
  • abc 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen darbe öncesi Türkiye'ye geldin mi gelmedin mi ona cevap ver bu toplantı söylentileri doğrumu değilmi bırak milletin avukatlığını sen önce kendini akla bir. Hakkında bu kadar iddia varken neden sana güvenelim söylediklerine inanalım
    Cevapla
  • doğan 7 yıl önce Şikayet Et
    Büyük şeytan senin de masken düştü.Millet kuklacının kim olduğunu iyi biliyor G 20 dede gördünüz itibar nerelerde.Batı batıyor batanları hiç sevmem.
    Cevapla
  • dede 7 yıl önce Şikayet Et
    itiraf ediyorlar çünki abd bunu teslim etmeye hazırlanıyor, oda üstü örtük onları tehdit ediyor bütün bunları cıa , mossad planladı asıl onlar suçlu ben bir piyonum oynadılar, derim diyor tehdit ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR