Anayasaya göre imam dövmenin suçu yokmuş!

İzmir'de kendini bilmez bir grup 15 Temmuz gecesi cami basıp, imam dövmüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2016 12:03 GÜNCELLEME 05.10.2016 14:36 GÜNCEL
Anayasaya göre imam dövmenin suçu yokmuş!
Anayasaya göre imam dövmenin suçu yokmuş!

Haber7.com yazarı Serkan Üstüner köşe yazısında İzmir'de yaşanan menfur hadisedeki çarpıklığı ve çift taraflı kararı yazdı. 15 Temmuz ihanet gecesinde kendini bilmez bir grubun cami basıp, imamı dövdükten sonra mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Üstüner, suçu sabit olanların serbest kalmalarının bir hukuk rezaleti olduğunu kaleme aldı.

HUKUK DEĞİŞKENLİK GÖSTERİR Mİ?

Türkiye: Laik, sosyal bir hukuk devletidir. Anayasadaki tanımına baktığımızda böyle bir ibareyle karşılaşıyoruz.

Bizi en çok ilgilendiren kısmı olan hukuk, farklı durumlarda başka türlü mu tezahür ediyor peki?

Geçen haftalarda gündemi bir hayli meşgul eden ‘Otobüste hemşireye saldırı’ olayı tazeliğini hala koruyor.

İSTANBUL'DA YAŞANAN HADİSE

Ruh hastası bir manyak, otobüste şort giydi diye bir kadına fiili saldırıda bulundu. Toplumun huzuruna yönelik belki de tertiplenmiş bir plandı. Şizofren olduğu söylenen şahıs yakalandı ve yargı önüne çıkartıldı. Önce serbest kalsa da olması gereken oldu ve bu alçak saldırıyı gerçekleştirdiği için tutuklandı.

Tüm siyasi partiler hemşire kızımıza sahip çıktı ve toplum olarak birlik beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu zamanda herhangi bir provokasyona geçit verilmedi ve konu kapandı.

İmamı dövenler neden serbest kaldı?

Şimdi de aynı olayın bir başka versiyonuna bakalım: 15 Temmuz ihanet gecesinde boynu tasmalı FETO'cü alçakların darbe görünümlü işgal gecesinde tüm Türkiye’de selalar yükseldi arşa. O gece sela ve tekbir en etkili ateşli silahları yerle yeksan etti.

İzmir’in Torbalı ilçesinde imam da diğer tüm din görevlileri gibi sela okudu.

Derken 23 kişilik şortlu, milletin kutsallarını düşman belleyen bir grup camiyi bastı.

CHP'Lİ VEKİLLER ZANLILAR İÇİN MAHKEMEDE

İmamı dövdüler ve en büyük kutsallarımızdan biri olan camiyi tahrip ettiler. Darbe girişimi sonrası ortaya çıkan bu görüntüler neticesinde devlet, din ve millet düşmanı bu şahıslar hukuk önünde hesap vermek üzere mahkemeye çıktılar. Mahkemeye ilk gelenler CHP'li vekillerdi. Tabii ki dövülen imamın yanında olmak için değil. Bu saldırganların yanında durmak için. Ne de olsa kendi seçmenleri ya desteklerini gösterecekler!

NEREDEYSE İMAM VE CAMİ SUÇLU OLACAKTI

Darbe destekçilerinin savunmalarına bakıyorsunuz: Neredeyse dövülen imam ve yağmalanan cami suçlu çıkacak. Neymiş efendim psikolojileri bozukmuş da, bilmem neymiş de sizin zihniyetiniz kirli. Kodlanmış beyniniz bu topraklara ait değil. Tavrınız gavurdan yana. Bu milletin bir ferdi değilsiniz.

HUKUK GARABETİ

Şimdi gelelim bu hukuk garabeti kararı verenlere:

Bir defa cami basarak milletin manevi değerlerine saldırı var. İmam ve müezzini tartaklayarak savunmasız bir şahsı ve aynı zamanda devlet memurunu darp etme suçu sabit.

Bunlarla beraber Türkiye Cumhuriyet'ini ortadan kaldırmak suçuna yardım yapılmış. Tüm bu suçların neticesinde bu kişiler nasıl tutuksuz yargılanırlar?

İZMİR'DE BAŞKA İSTANBUL'DA BAŞKA HUKUK

Savcılar derhal bu olaya müdahale etmeli ve bu millet düşmanları gerekli cezayı çekmelidir. Belki 10 yıl yatarlarsa psikolojileri düzelir.

Benzer iki olay. Biri şortlu bir kadına saldırdı ve hak ettiği cezayı aldı. Diğer bir şortlu, müezzini dövdü ve serbest kaldı. Ne diyordu anayasamız Türkiye laik, sosyal bir hukuk devletidir. Nasıl bir hukuk ki: İzmir’de başka, İstanbul’da başka işliyor.

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

YORUMLAR 72 TÜMÜ
  • haşim 7 yıl önce Şikayet Et
    bu cehalet partililer ne zaman akllanacak ancak cehennemde
    Cevapla
  • Kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    Tecavüze kalk psikolojim bozuk polis öldür alkollüydüm psikolojim bozuk polise hakaret et gözüne parmak at psikolojim bozuk imam döv aynı masal ve serbest kal hepsini tımarhaneye atın serbest bırakanla beraber
    Cevapla
  • Kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ateistleri dövmek suçmu ama sizin gibilerin oyununa gelmeyeceğiz bunlar gibi hakim savcı istemiyoruz amaçları halkı galeyana getirmek şortlarını başlarına giyip öyle karar vermişler
    Cevapla
  • Metin Tetik 7 yıl önce Şikayet Et
    İbadetler başkasını rahatsız ederek yapılırsa daha etkili olur. Herkes de görür. Dövecek yerde takdir edilmelidir. Mademki sela verilmiştir. Herkesin gece yarısı da olsa kalkıp tankların önüne yatması gerekirdi.
    Cevapla
  • HÖH 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar herkez Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR