PKK'lı bombacının "baz istasyonu" taktiği!

İzmir'de "bombacı" terörist Mehmet Demir, İzmir'de olduğunun anlaşılmaması ve yakalanmamak için telefonunun Manisa, Aliağa gibi yerlerden sinyal almasını sağladığını anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2016 12:07 GÜNCELLEME 07.10.2016 12:07 GÜNCEL
PKK'lı bombacının "baz istasyonu" taktiği!
PKK'lı bombacının "baz istasyonu" taktiği!

AA muhabirinin emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre, bombalı saldırı için İzmir'e gönderilen 23 yaşındaki terörist Mehmet Demir, ifadesinde Diyarbakır'da götürüldüğü bir HDP binasında örgütün dağ kadrosuna katılması gerektiğinin söylendiğini ancak kırsala gitmeyi istememesi üzerine aile üyelerinin her birinin adresi verilerek ölümle tehdit edildiğini ve dağa çıkmaya mecbur bırakıldığını ileri sürdü. 

Mehmet Demir verdiği ifadede terör örgütüne katılma sürecini şöyle anlattı: 

"Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde öğrenciyken HDP'nin mitinglerine katıldım. Burada beni gören örgüt elemanlarının yönlendirmesiyle toplumsal olaylara karıştım. Daha sonra bana gelerek 'artık polis seni her yerde arıyor. Cezaevine girer çıkamazsın, aileni perişan ederler, sıkıntı olur' diyerek Diyarbakır'a gönderdiler. Burada beni karşılayan kişi bir HDP binasına götürdü. Burada bana 'dağa gitmem gerektiği' söylendi. Ben buna sıcak bakmayınca da 'kardeşin şu adreste, annen baban şu adreste' diyerek gitmediğim takdirde onları öldürmekle tehdit edip örgütün dağ kadrosuna katılmaya mecbur bıraktılar. 2014 yılının son aylarında gittiğim Kuzey Irak'ta özel eğitim alıp bomba üzerine uzmanlaştım." 

Farkı baz istasyonlarından sinyal almış 

Mehmet Demir, İzmir'deki saldırı planıyla ilgili de önemli bilgiler verdi. Kuzey Irak'tan gönderilen patlayıcıyı İzmir'de kendisine söylenen kişiden aldığını ve bu kişiyle birlikte keşif yaptıklarını anlatan Demir, uygun zamanı beklemek için patlayıcıyı gömmeye karar verdiklerini ifade etti. Saldırıyı gerçekleştirmek için başta AK Partibinaları olmak üzere, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde keşif yaptıklarını itiraf eden Demir, yerinin tespit edilememesi için telefonunu sürekli kapalı tuttuğunu dile getirdi. 

YORUMLAR 1
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Ölümle tehdit edilmiş. Yeme bizi PKK lı it.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR