'Sülale boyu ihanet çetesi' başlıklı habere tekzip

'Sülale boyu ihanet çetesi!' başlıklı haberdeki iddialarla ilgili haberde adı geçen Harun Öksüz tarafından sitemize bir açıklama gönderildi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2016 17:16 GÜNCELLEME 07.10.2016 17:27 GÜNCEL
'Sülale boyu ihanet çetesi' başlıklı habere tekzip
'Sülale boyu ihanet çetesi' başlıklı habere tekzip

05 Ağustos 2016 tarihli haber7.com'da, Sabah Gazetesi'nden alıntılanarak yayınlanan "Sülale boyu ihanet çetesi" başlıklı haberle ilgili haberde adı geçen Harun Öksüz tarafından haber merkezimize bir açıklama gönderildi.

'Sülale boyu ihanet çetesi!' haberiyle ilgili Öksüz'ün avukatı tarafından gönderilen açıklama şöyle:

"05.08.2016 tarihli Sabah Gazetesi kaynak gösterilerek yine aynı tarihte internet sitenizde servis edilen Müvekkil Harun Öksüz'ün de adı geçtiği "SÜLALE BOYU İHANET ÇETESİ" başlıklı haberin müvekkille ilgili bölümü tamamen gerçek dışı ve mesnetsizdir. Müvekkilin, FETÖ üyesi ve menfur darbe girişiminin planlayıcısı olduğu iddia edilen Adil ÖKSÜZ ile soyadı benzerliği dışında hiçbir şekilde kan ve akrabalık bağı, tanışıklığı ve irtibatı bulunmamaktadır.Müvekkilin FETÖ ile ilgili hiçbir bağlantısı bulunmadığı gibi şimdiye kadar bu konuda aleyhine yapılmış bir tespit, suçlama ya da dava söz konusu olmamıştır.

Harun ÖKSÜZ'ün "şaşırtıcı bir şekilde sınavlarda tam puan alarak İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliğine atandığı " biçimindeki ifade de gerçeği yansıtmamaktadır. Müvekkil, öğretim hayatı boyunca girdiği tüm sınavlarda olduğu gibi bu sınavda da  üstün başarı göstermiş , ancak tam puanla değil 91.33 puanla yazılı sınava kazanmıştır.

Remzi ÖKSÜZ ve Arif ÖKSÜZ müvekkilin amcalarıdır. Arif ÖKSÜZ haberde belirtildiği gibi 17-25 Aralık operasyonları sonrasında FETÖ bağlantısı nedeniyle görevden alınarak emekliye sevk edilmiş değildir. Birinci Sınıf Emniyet Müdürlerinden kadrosuzluk nedeniyle toplu emeklilik düzenlemesi sonucu emekli edilmiştir.

Saim ÖKSÜZ müvekkilin yeneği değil amcasıdır. Saim ÖKSÜZ de Arif ÖKSÜZ ve diğerleriyle birlikte kadrosuzluk nedeniyle emekli olmuştur.

Müvekkil Av. Mehmet ÖKSÜZ ve Ağabeyi Adem ÖKSÜZ'ü de tanımamaktadır. Yine aynı haberde adı geçen ve fotoğrafına yer verilen Mehmet ÖKSÜZ ile müvekkilin hiçbir şekilde tanışıklığı yoktur.

Bu itibarla, öncelikle haberinizin müvekile yaşattığı mesleki, toplumsuz ve psikolojik mağduriyetten dolayı giderilmesine katkı sağlayacağını umduğumuzdan internet sitenizde bu metnin yayınlanmasını talep ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR