Velilere E-Devlet kolaylığı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın E-Devlet ile yapmış olduğu anlaşma sonucu veliler çocuklarının bütün bilgilerine E-Devlet sistemi üzerinden de ulaşıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2016 09:00 GÜNCELLEME 14.10.2016 09:48 GÜNCEL
Velilere E-Devlet kolaylığı
Velilere E-Devlet kolaylığı

Tuğba Bozkurt'un haberi

Dünyada aktif kullanılan ve haberleşme aracı olan internet sistemi herkesin imdadına yetişiyor. İnternet sistemi sayesinde istediğimiz her yerden resmi işlemlerimizi gerçekleştirme imkânına sahibiz.

Her geçen gün birçok kurum resmi WEB sitelerini kurup hizmet vermeye devam ediyor. Bu kurumlardan biride Milli Eğitim Bakanlığı. 

Milli Eğitim Bakanlığı çeşitli nedenlerden dolayı çocuklarının okuluna gidip notlarıyla ilgilenemeyen veya çocukları uzakta okuyan velilerin işini kolaylaştırmak adına kurmuş olduğu E-Okul uygulamasının ardından E-Devlet ile de anlaşma sağlayarak velilere kolaylık sağlıyor. 

VELİLER ÇOCUKLARIN BÜTÜN BİLGİLERİNİ ÖĞRENEBİLİYOR

E-Devlet uygulamasındaki Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Bilgi Sistemi sayesinde veliler çocuklarının not bilgisini, devamsızlıklarını, öğretmenlerin isimlerini, haftalık ders programlarını, sınav tarihlerini, davranış notlarını, okuduğu kitapları, diploma notunu, hatta yatılı kalan çocuklar için pansiyon zaman çizergeleri, yemek menüsü, pansiyon izin bilgileri gibi temel bilgileri öğrenebiliyorlar.

Bu işlem içinde her hangi bir kayıt yaptırmaya gerek yok. Sistem otomatik olarak çocuğunuzun bilgilerini sizinle paylaşıyor. E-Devlet sisteminden de çocukların bilgilerine ulaşılabileceğinden çoğu veli habersiz olabilir.

Bu sisteme giriş yapabilmek için E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekiyor. E-Devlet şifreniz yoksa eğer PTT’den temin edebilirsiniz. 

E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapınız. 

e-devlet-giiriş-564546

Giriş işlemi yaptıktan sonra sayfanın üst kısmında bulunan "e-Hizmetler" bağlantısına tıkla

Ve gelen listede "Milli Eğitim Bakanlığı" başlığı altında bulunan "Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Bilgi Sistemi" bağlantısı kullanılarak hizmeti açın.

Karşınıza gelen tabloda e-Okul sisteminde ulaşılabilen velisi olduğunuz öğrencilerin listesi görüntülenecektir. Detaylı bilgi almak istediğiniz öğrencinin yanında bulunan "Veli Bilgilendirme Sistemine Bağlan" bağlantısını kullanarak e-Okul sistem girin

Karşınıza gelen uyarı mesajının ardından...

Her hangi bir ek şifre veya kullanıcı bilgisi girmeden otomatik olarak "Milli Eğitim Bakanlığı" sistemine kullanıcı girişi yapmış olacak ve hemen ardından ilgili öğrenciye ait bilgilere ulaşabileceksiniz

Bu bilgilerin başında çocuğunuzun her ay ki gün gün devamsızlık çizegesini görebilirsiniz.

Dönemlik ders başarı durumu gibi önemli bilgileri tek bir sayfada sorgulayabileceksiniz.

Bunlarda dışında yine velilerin ve öğrencilerin merak ettiği;

*Sınav Tarihleri

*E-karne

*Sınav başvuru sonuçları

*Şube başarı ortalaması

*Nakil işlemleri

*Ders programı gibi bilgilere bakabilirsiniz

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 5
  • m3hk 7 yıl önce Şikayet Et
    Güzel olmuş. Androide gelmemiş daha. Ayrıntılı bilgiler yer almalı. Öğrenci hakkında dediğimiz zaman tc si sınıfı numarası kan grubu falanda verilebilir. Ayrıca ders programı seçtiği dersler spor başarıları. Yaptınız tam olsun. Öğretmenlerimizide bunu kullanmaya yönlendirmeli. Günde yada ayda 1-2 saatlerini bunları doldurmaya ayırmaları teknolojiyi kullanmaları gerekiyor.
    Cevapla
  • ılıksu 7 yıl önce Şikayet Et
    ben herşeyi görsem ne olacak çocuğumun hangi okula kayıtlı olduğu yazmıyor ilginç işte...
    Cevapla
  • NECATİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu sistemi yıllardır kullanıyorum.
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bilgi amaçlı bir haber olmuş. Bilmeyenlerde vardır.
    Cevapla
  • HASAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu sistem 3 senedir kullanımda
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR