Yarar: O komutanların hepsi İranlı!

Mete Yarar, Esed rejiminin Halep'teki komutan kademesinin neredeyse tamamının İranlılardan oluştuğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2016 07:00 GÜNCELLEME 01.12.2016 07:08 GÜNCEL
Yarar: O komutanların hepsi İranlı!
Yarar: O komutanların hepsi İranlı!

Güvenlik uzmanı Mete Yarar, TVNET'te Merve Şebnem Oruç'un sunduğu Karşı Karşıya programına katıldı. Mete Yarar, Esed rejiminin Halep'teki komutan kademesinin neredeyse tamamının İranlılardan oluştuğunu söyledi. Yarar, deşifre olan FETÖ'cülerin sayısının çok az olduğunu, devletin asıl olarak deşifre olmayanlarla uğraştığını belirtti.

Türkiye bir kurtuluş savaşı mücadelesi veriyor. El Bab operasyonu milli bir operasyondur, bir sürü güçle savaşıyoruz. Bunlar güçlerin arasında yurt dışından getirilen danışmanlar ve paralı askerler var.

Halep'teki komuta kademesi neredeyse tamamen İranlılardan oluşuyor. Bölge, Afganistan'daki gibi birkaç faaliyetin iç içe geçtiği bir yer. Suriye'de yaklaşık 100 ülkeden gelen teröristler var.

EL BAB ÜZERİNDEN TÜRKİYE'NİN AZMİ KIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Türkiye, birliklerini vuranları bir kenara yazdı. Türkiye'nin azmi El Bab üzerinden kırılmaya çalışılıyor. Suriye'de kan dökülmeden önce, durumlar bu seviyeye gelmesin diye en çok uğraşan ülke Türkiye'ydi. El Bab operasyonunun başarılı olabilmesi için daha farklı bir strateji izlemeliyiz. Türkiye, Türkmenlere karşı yapılacak saldırıyı engelleyeceğini taahhüt etti.

'FETÖ'DEN DEŞİFRE OLANLARIN SAYISI ÇOK AZ'

15 Temmuz gecesi birçok güvenlik mensubu göğüs göğüse çarpıştı.Birçok kişi 15 Temmuz'da yaşananların boyutunu hala anlamadı. Darbe girişimiyle ilgili belki de bine yakın farklı iddianame olacak. FETÖ'den deşifre olanların sayısı çok az, devlet asıl olarak deşifre olmayanlarla uğraşıyor.

YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • Ugur 7 yıl önce Şikayet Et
    Güvenlik uzmanı mete yarar. Bu adam bu bilgileri nereden biliyor diye yazan var. Bir araştır kümdir, necidir, ne iş yapar. Boş boş klavyeyi zayi etme.
    Cevapla
  • Paralel 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel! Ortadoğu'da baş fitneci İsrail ve İngiltere'den başka herkes kötü!
    Cevapla
  • kartal 7 yıl önce Şikayet Et
    kürt türk birdir. bu vatan bizimdir.birlikten kuvet doğar.gidecek başka vatanımız yok.
    Cevapla
  • ahber 7 yıl önce Şikayet Et
    bu adam bu bilgileri nerden biliyor? bu adam devletle baglantısı ne? bilgileri paylaşması için kimden emir alıyor?
    Cevapla
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    çözüm bir an önce İranın karıştırılmasından geçiyor. İnarda hakkı gaspedlien 32 milyon Türk var ama ne yazık ki biz onları örgütleyemedik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR