Saatler geri alınıyor iddiası! Yaz saati uygulaması kalkıyor mu?

Bu sene yürürlüğe giren kalıcı yaz saati uygulamasına ilişkin şikayetler üzerine Bakanlık harekete geçti. Peki saatler geri alınacak mı? İşte kış saati uygulaması ilgili son dakika gelişmesi

ABONE OL
GİRİŞ 15.12.2016 09:20 GÜNCELLEME 15.12.2016 09:21 GÜNCEL
Saatler geri alınıyor iddiası! Yaz saati uygulaması kalkıyor mu?
Saatler geri alınıyor iddiası! Yaz saati uygulaması kalkıyor mu?

Saatler ne zaman geri alınacak? Milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişme. Kalıcı yaz saati uygulamasına ilişkin şikayetler üzerine Bakanlık konuyu yeniden inceleyip kararı revize edecek.

Saatlerin geriye alınmaması, yaz saatinin sabit kalması beraberinde birçok sorunu getirdi. Sabah geç saatte havanın aydınlanması, küresel borsalarla senkron zorluğu yaşanması gibi bir çok sorunla birlikte şikayetler arttı. Peki saatler gerçekten geri alınacak mı? İşte Kış saati uygulamasıyla ilgili önemli gelişme

UYGULAMA YENİDEN İNCELENECEK

Hürriyet gazetesinden Neşe Karanfil'in haberine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı konuyu yeniden değerlendirme kararı aldı.Uygulamanın tamamına ilişkin bir röntgen çekileceğini açıklayan bakanlık yetkilileri, buna göre bir adım atılıp atılmayacağının belirleneceğini söyledi.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMIŞTI

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 26 Mart 2016 tarihinden itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınması şeklinde başlayan yaz saati uygulamasının her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, güneş ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla tüm yurtta saatlerin yeniden düzenlenmesi hakkındaki 2016/8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nda yer alan “30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren bir saat geri alınması” ibaresi de yürürlükten kaldırıldı.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Son günlerde yaz saatinin kalıcı olmasına yönelik sosyal medyada da imza kampanyaları başlatıldı. “Saatler yeniden geri alınsın” başlığı ile imza kampanyası yapıldı.  Yetkililer, son 15 gündür uygulamaya yönelik şikayetlerin arttığını belirterek, şimdilik şikayetlerin toplandığını ve konunun değerlendirileceğini kaydettiler. Yetkililer, bakanlık olarak birçok konuda anket düzenlediklerini, bu konuyla ilgili de bir anket çalışması yapılabileceğini, ancak henüz bir karar verilmediğini ifade ettiler. Tasarruf miktarının da ortaya çıkarılarak konunun topluca ele alınacağı belirtildi.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Kara Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar sabah erken kalkmakta bereket vardır hemfikiriz tamam ama şuan ülke olarak ekonomik alanda zor günler yaşıyoruz. bizim ticaretimizin çoğunluğu avrupa ile ve en yakın avrupa ülkesi ile 2-3 saatlik bi fark oluşuyor. yani bizde öğle arasına geldiğimizde avrupalılar yeni iş başı yapıyor. yarım gün kayıp bizim için. zaten zor durumda olan ülke ekonomimiz için biraz daha zor hale gelmiyor mu? 2. olarak kışın buzlar çözülmeden milyonlarca araç yollara çıkacak kaza riskleri artma olasılığı var. 3. olarak çocuklar ilk derslerinde karanlıkta uyuyakalarak ders işliyor. Bunların değerlendirilip bir karar verilmesi gerekir. sağlıcakla kalın vesselam.
    Cevapla
  • bimere yazalım 7 yıl önce Şikayet Et
    yeni saat uygulamasından memnunsanız bimere ve cimere memnuniyetimizi iletelim bence arkadaşlar
    Cevapla
  • avrupaya uymayalım 7 yıl önce Şikayet Et
    ben yeni uygulamadan memnunum...batıda sabahın körü oluyor fakat akşam çıkarkınde doğuda akşamın ikinci evresine geçiliyor kimse bu açıdan bakmıyor...avrupa böyle yapıyor diye saati bir ileri bir geri almak mantıklı değil...bunun yerine sıkıntı olan yerlerde mesai saati geç başlasın aynı oranda geç bitsin sorun biter..
    Cevapla
  • İbrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen yine yap boz yapmayın, güneş doğmadan herkes işinin başında , yada yolda oluyor.Bunun bereketini unutmayın. Hatta yazın bile işe başlama saati güneş doğmadan olması gerekir. Üzerine güneş doğdurmayı seven insanlar yüzünden başlanmış güzel bir uygulamayı bozmayın...
    Cevapla
  • burhan 7 yıl önce Şikayet Et
    bu uygulam hükümetin en büyük icraatlarından biridir. beyaz Türkler hoplamasın. gece geç saatleerde okuldan çıkmak daha kötü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR