HDP'li Altan Tan'a 38,5 yıl hapis!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan hakkında 5 ayrı suçtan dava açıldı. Açılan davalar neticesinde hakkında 38,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2017 13:22 GÜNCELLEME 22.02.2017 13:22 GÜNCEL
HDP'li Altan Tan'a 38,5 yıl hapis!
HDP'li Altan Tan'a 38,5 yıl hapis!

22 Şubat çarşamba günü itibariyle yapılan açıklamaya göre Terör soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan hakkında 5 ayrı suçtan 38,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianamede, Tan'ın Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve terör örgütü PKK kurucularının ideolojisi doğrultusunda hareket ettiği, örgütün silahlı eylemlerine sahip çıktığı bildirildi.

Milletvekili olan şüphelinin "siyasi faaliyet" görünümü altında gerçekleştirilen eylemlerinin salt siyasi faaliyet kapsamında görülemeyeceği belirtilen iddianamede, eylemlerin bir bütün halinde silahlı terör örgütünün hiyerarşik yapısına dahil terör örgütü üyesi olma suçunu oluşturduğu kaydedildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR