Fransa'dan İdlib ve Türkiye çıkışı!

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, "Şam rejiminin sorumluluğundan herhangi bir şüphe yok, yaşananlar bir trajedidir." diye konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.04.2017 12:54 GÜNCELLEME 05.04.2017 14:25 GÜNCEL
Fransa'dan İdlib ve Türkiye çıkışı!
Fransa'dan İdlib ve Türkiye çıkışı!

Ayrault, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletlerin (BM) Brüksel'de düzenlediği Suriye Yardım Konferansı'na gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ŞÜPHE YOK

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin, İdlib ilinin Han Şeyhun beldesine düzenlediği ve aralarında çocukların da bulunduğu 100'den fazla kişinin öldüğü kimyasal saldırıyla ilgili bir soru üzerine Ayrault, "Şam rejiminin sorumluluğundan herhangi bir şüphe yok, yaşananlar bir trajedidir." dedi.

Suriye’nin de 2013 yılında imzaladığı anlaşamaya göre kimyasal silahlar kullanmanın yasak olduğuna dikkati çeken Ayrault, "Suriye kimyasal silahlar kullanmaya devam ediyor. Ölü ve yaralılar var. Gözlerimizi kapatamayız. O yüzden Fransa BM Güvenlik Konseyi toplantısını istedi." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE YARDIM EDİLMESİ GEREKİYOR

Rusya ve İran destekli Suriye rejiminin başlattığı savaşın 300 binden fazla Suriyelinin ölmesine sebep olduğunu vurgulayan Ayrault, şöyle devam etti:

"Bugün biz burada, Türkiye’de, Lübnan’da, Ürdün’de, Avrupa’da bulunan 5 milyondan fazla Suriyeli göçmenlere yardım etmek için seferber olduk. Komşu ülkeler Türkiye ve Lübnan’a yardım edilmesi gerekiyor. Bugün burada bunun için toplandık. Yardımlar sadece sözlü olarak değil somut maddi taahhütler bulunarak olacak."

Sığınmacılara yardım edilmesi ve onlara umut veren mesajlar verilmesi gerektiğini dile getiren Ayrault, Türkiye’de ve Lübnan’da sığınmacı kamplarını ziyaret ettiğini anımsattı.

ACİLİYET VAR!

Sığınmacıların Suriye’ye dönmek istediklerine dikkati çeken Ayrault, şunları kaydetti:

"Ancak savaşta olan bir ülkeye geri dönemezler. Katliamların olduğu ve hapis cezalarının verildiği, her şeyin yıkıldığı bir ülkeye dönemezler. Barış gerekiyor. DEAŞ’a karşı uluslararası koalisyonda yer alıyoruz. Ama Cenevre’de BM’de Suriye ile ilgili siyasi bir çözüm istiyoruz. Siyasi bir geçiş olmazsa Suriye’de her zaman şiddet, terörizm ve sınır dışında göçmenler olur. Herkesin sorumluluğu alması konusunda aciliyet var."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Alican 7 yıl önce Şikayet Et
    Aslında bu alçak iki yüzlü batı Türkiyenin suriyedeki güvenli bölge tezlerine öteden beri hep kayıtsız..Hani şu kapıları bi açsak akın akın batıya mülteciler yürüse vallahi bunlar ya birbirini yer yada ister istemez dediklerimizi mecbur yaparlar..
    Cevapla
  • Günkut 7 yıl önce Şikayet Et
    Mülteciler kapılarına dayandığı zaman, askerimize polisimize saldırdılar diye bahane edip. Hepsini tarayıp öldürür o gavurlar. Bunun vebalini kim alacak.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    galipolan allahtır.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Yakında bunlarda kendileri birbirlerini yer.
    Cevapla
  • OSMAN GAZİ 7 yıl önce Şikayet Et
    iran bütün ehli sünneti lödürmeye ant içmiş sanki kafirle birlik oluyor bu ölümleri sorumlusu iran rusya esed
    Cevapla
  • Osmanlinin Dirilisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Hayir, bu bir oyundur. Suriyelileri, Suriyede, guvenli bolgeye yerlestirmek gerekiyor. Sahayi bosaltip, kendi adamini yerlestermek istiyorlar. Bu bir tuzakdir, Suriyelileri dusunuyorlarsa, derhal bir güvenli ve ucusa yasak bolge ilan edilmesi gerekir. Sarkozy/Hollande bey !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR