Gaziosmanpaşa da geleceğin mucitleri yetişecek

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki bilgi evlerinde eğitim gören öğrencilere yönelik bilişim ve yazılım eğitimlerinin verileceği ROBOGOP Projesi hazırlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.04.2017 16:58 GÜNCELLEME 05.04.2017 16:58 GÜNCEL
Gaziosmanpaşa da geleceğin mucitleri yetişecek
Gaziosmanpaşa da geleceğin mucitleri yetişecek

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, önümüzdeki yıldan itibaren birinci sınıftan 12’inci sınıfa kadar kodlama eğitimini vereceklerini belirterek, “Kodlama eğitimi şu bakımdan daha önemlidir; geleceğin dili, teknolojinin dili kodlama eğitiminden geçiyor. İnşallah biz de evlatlarımıza daha iyi bir eğitim vermek istiyoruz” dedi.

Gopark Grand Salonda düzenlenen proje  lansmanına; Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal,  ilçede eğitim gören çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. Türkiye’nin bilişim alanında üretimini artırması ve lider ülke olabilmesi, çocukların analitik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmek amacıyla hazırlanan ROBOGOP Projesi’nde; ilçedeki bilgi evlerinde eğitim gören 7-15 yaş arası 5 bin çocuğa kodlama, robotik ve üç boyutlu tasarım gibi alanlarda uygulamalı eğitim verilecek.
 
“Öğrencilerimiz; teknolojiyi hem kullansın hem de üretebilir hale gelsin istiyoruz”

Eğitime ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “İstiyoruz ki evlatlarımıza bizim aldığımız eğitimden daha iyi bir eğitim verelim. Öğrencilerimiz teknolojiyle buluşsun. Teknolojiyi hem kullansın hem de üretebilir hale gelsin. Gaziosmanpaşa Belediyemize teşekkür ediyorum. Kodlama eğitimini bilgi evlerinde 5 bin öğrenci ile başlatmış. Önceki gün Adıyaman’daydım. Adıyaman’da inovasyon merkezinin açılışını yaptık. Orada öğrencilerimiz kodlama eğitimine geçmişler. Robot çalıştırıyorlar, robotları kontrol ediyorlar. Hatta bir proje yapmışlar ödül almış. Eğer şoför alkollüyse kontak çalışmıyor. Şoför alkollüyse araç yolda giderken bir şekilde araba duruyor. Patentini aldınız mı dedim. Efendim çalışıyoruz, dediler. Adıyaman'da dahi kodlama eğitimi var” diye konuştu.

“Geleceğin dili, teknolojinin dili kodlama eğitiminden geçiyor”

Önümüzdeki yıldan itibaren birinci sınıftan 12’inci sınıfa kadar kodlama eğitimini vereceğiz diyerek sözlerini sürdüren Yılmaz, “     Kodlama eğitimi şu bakımdan daha önemlidir; geleceğin dili, teknolojinin dili kodlama eğitiminden geçiyor. İnşallah biz de evlatlarımıza daha iyi bir eğitim vermek istiyoruz. Öğrencilerimize tablet bilgisayarlar dağıtıyoruz. Lise ve ortaokuldan başlamak üzere sınıflarımızı akıllı tahtalarla donatıyoruz. Mevzuat eksikliğimiz vardı, o eksikliği giderdik. Yönetmeliği de geçen hafta çıkardık. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte bu evlatlarımızın bilgi teknolojilerini kullanmasını bilgi otoyoluna bağlanmasını önümüzdeki dönemde daha da süratlendireceğiz” şekliden konuştu.

“ROBOGOP Projesi kapsamında ilk etapta 5 dalda bu eğitimleri vermeyi planladık”

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise, “Çocuklarımız için yapmamız gereken bir şeyler olduğunu düşündük. Çocuklarımızın geleceğini şekillendirmek adına, onlara bir gelecek hazırlamak adına bu günün, bu çağın, bu dünyanın geleceği olan elektronik ortamları, sanal ortamları onlarla bütünleştirmek ve onlarla yeniden yapılandırmak istedik.

Bunun da ana çıkış noktasının yazılım noktasında çocuklarımızı çocukken yetiştirmek, artık kullanıcı olarak değil, çocuklarımızla birlikte yazılım yapmak suretiyle geleceği şekillendirecek beyinler olarak şekillendirmek istedik. İşte bu vesileyle bilgi evlerimiz kapsamında yaklaşık 5 bin öğrenciye ROBOGOP Projesi kapsamında ilk etapta 5 dalda bu eğitimleri vermeyi planladık. Bu yıl başlattığımız bu projeyle birlikte önümüzdeki yıl içerisinde 3 dönem halinde yine  bu çalışmaları devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR