AGİT'ten tehdit! Erdoğan buna yanaşmazsa...

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'ndan (AGİT), anayasa değişikliği referandumundaki oy tartışması konusunda "Oylar yeniden sayılsın" önerisi geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2017 13:54 GÜNCELLEME 20.04.2017 14:38 GÜNCEL
AGİT'ten tehdit! Erdoğan buna yanaşmazsa...
AGİT'ten tehdit! Erdoğan buna yanaşmazsa...

PKK'ya açık destek veren kişileri Türkiye'ye seçim gözlemcisi olarak gönderen AGİT'in Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi Direktörü Michael Georg Link, Heilbronner Stimme gazetesine yaptığı açıklamada, "Oyların yeniden sayılması, seçim sürecine yönelik zayıflayan güveni artıracaktır" dedi.

TEHDİT ETTİLER

Türk hükümetinin AGİT raporunu dikkate almayacağı yönündeki beyanatlardan üzüntü duyduğunu kaydeden Link, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iş birliğine yanaşmaması durumunda Türkiye'deki politik durumun kötüleşeceğini de öne sürdü.

'POLİTİK AÇIDAN SONUÇSUZ KALMAZ'

"Bizim raporlarımız sadece AGİT tarafından değil, aynı zamanda AB, Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler tarafından değerlendirilir ve bu kurumlara referans teşkil eder" ifadelerini kullanan Link, Türkiye'nin, gözlemcilerinin tavsiyeleri konusunda AGİT ile iş birliği yapmaması durumunda, bunun başka devletler ve kurumlar tarafından eleştirileceği ve politik açıdan sonuçsuz kalmayacağı değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 151 TÜMÜ
  • fırat 7 yıl önce Şikayet Et
    agit magit vs vs bu tür kurumlar Türkiyeye ayar vermeye çalışmak için kurulmuş, kendilerini uyanık sanan zavallılar topluluğu
    Cevapla
  • FM.. 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz EVET dedik kararımızı verdik. Eğer bunlarin isteklerine boyun eğerseniz,bundan sonra bende karşınızda olurum.
    Cevapla
  • TÜRKÜM: 7 yıl önce Şikayet Et
    15 TEMMUZU İzlemedimi Bu GAVURLAR?
    Cevapla
  • Ankaradan 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz evet dedik size nogluyor, butun dunya tebrik etti sadece avrupalilar etmedi. Kahrolun emi. Yataklik yatiginiz terorler insallah ilerde elinizde patlar.
    Cevapla
  • VÉNUS HOTTENTOTE 7 yıl önce Şikayet Et
    MISIR Sisi darbe => oylar nirde ? haloo AGIT
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR