HDP'li Kürkçü: Kendimizle gurur duyuyoruz

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde (AKPM), Türkiye aleyhine oy kullanan Ertuğrul Kürkçü, kendileriyle gurur duyduklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2017 13:13 GÜNCELLEME 03.05.2017 13:17 GÜNCEL
HDP'li Kürkçü: Kendimizle gurur duyuyoruz
HDP'li Kürkçü: Kendimizle gurur duyuyoruz

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde (AKPM) HDP'nin oy kullanma hakkı olan iki milletvekili olarak Türkiye'ye yönelik alınan kararlara ve Türkiye'nin siyasi denetim statüsüne alınmasına "Evet" dediklerini ve bu kararı böyle verdikleri için kendileriyle gurur duyduklarını söyledi.

Kürkcü, HDP'nin AKPM üyeleri Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy ile Mecliste basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin 2004'te gözlem sürecinden çıktığını ve bu yıla kadar da gözlem sonrası diyalog sürecinde olduğunu anlatan Kürkcü, "Ancak, hem 7 Haziran seçimleri sonrasında yeniden alevlenen çatışmalar hem de 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrasında kitlesel bir insan hakları ihlali süreciyle karşı karşıya kaldığımız için yeniden bu tartışma başladı. Üç mevsimdir Türkiye Dışişleri bu tartışmayı atlatabildi ama nihayet bu bahar, bu tartışmadan daha fazla kaçamayacağını gördü." diye konuştu.

"BÖYLE YAPTIĞIMIZ İÇİN MEMNUNUZ"

AKPM'nin kararında Türkiye'den istenilenleri sıralayan Kürkcü, "HDP'nin konseydeki iki oy kullanma hakkı olan milletvekilleri olarak hem bu kararlara hem de bunların bir nihai sonucu olarak Türkiye'nin yeniden gözlem statüsüne alınması kararına 'Evet' dedik. Bu kararı böyle verdiğimiz için kendimizle gurur duyuyoruz. Böyle yaptığımız için memnunuz." ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Senin hiç kabahatin yok .hala sana ayda 25 bin lira maaş verenlerde kabahat
    Cevapla
  • Rüştü Çoban 6 yıl önce Şikayet Et
    Samanlık fareleri genelde böyle yüzsüz ve utanmaz olurlar.Hain olduğunu biz biliyorduk ama samanlık Bu faresi dünyaya hain olduğunu haykırmış oldu.
    Cevapla
  • vatan bekçisi 6 yıl önce Şikayet Et
    vatan haini siz kürtlerden oy isterken barış olacak diyordunuz ihanet edeceğinizi haçlıların maşası olacağınızı gizlediniz hendekleri kazdınız milletin kanını içtiniz hala doymadınız yeter artık.
    Cevapla
  • suat 6 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainliğini tescillemiş
    Cevapla
  • Faruk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde sizlerin o pervasiz yalanlariniza kanmadigimiz ve sizleri cok iyi tanidigimiz icin kendimizle gurur duyuyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR