Karne notu hesaplama! Taktir mi aldım teşekkür mü aldım?

Okulların kapanmasına sayılı günler kala öğrenciler ve veliler karne notlarını hesaplamaya başladı. İşte 2017 yılı itibariyle taktir belgesi hesaplaması yapma ve teşekkür belgesi hesaplaması yapma yolları

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2017 12:28 GÜNCELLEME 02.06.2017 12:28 GÜNCEL
Karne notu hesaplama! Taktir mi aldım teşekkür mü aldım?
Karne notu hesaplama! Taktir mi aldım teşekkür mü aldım?

Artık okulların kapanmasına az bir süre kala, son sınav ve sözlü notları da yavaş yavaş E-okul’a yüklenmeye başladı. Karne alma heyecanı yaşayan milyonlarca öğrenci ise, takdir teşekkür belgesi alabilme hesaplamaları yapıyor. Bu haberimizde takdir teşekkür belgeleri ve hesaplamaları hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

2017 YILI TAKDİR TEŞEKKÜR KAÇ PUANLA ALINIR?

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,
85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendiriliyor.

Bir dersin dönem puanı; Sınavlardan alınan puanların, performans çalışması puanının/puanlarının, varsa proje puanının, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı derslerde ayrıca hizmet ve/veya temrin puanlarının aritmetik ortalamasından elde edilen puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenir.

Aritmetik ortalama alınırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür.
Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi içinse; iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.

taktir-teşekkür-karne

KARNE NOTU NASIL HESAPLANIR?

Karne notunu hesaplamak için öncelikle 1.yazılı ve 2.yazılı sınavın ortalamasını almanız gerekmektedir. Bunun için ilk sınavınız ile ikinci sınavınızı toplayıp ikiye bölmeniz gerekecektir. Çıkan sonuç ise o dersin ortalaması olacaktır. Bu şekilde tüm ders not ortalamasını bulduktan sonra hepsini toplayın ve o dönem kaç ders aldıysanız onunla bölün. Buradan elde edilecek sonuç ise sizin karne notunuz olacaktır.

onur-belgesi-nasıl-alınır

ONUR BELGESİ NEDİR? KİMLERE VERİLİR?

Onur belgesi ilköğretim ve lise öğrencilerine başarıları karşılığında verilen bir belgedir. Öğrenciler bu belgeyi sabırsızlıkla beklerler. Takdir ve teşekkür belgelerine göre onur belgesini almak çok daha zordur. Bu belgelerin aksine onur belgesini almak için sadece not da yetmez.

Okul müdürü tarafından onur belgesi verilecek öğrenciler özenle seçilir. Bu kişiler arkadaşlarıyla ve çevresiyle iletişimi iyi olan, derslere katılımı ve bölgesel yarışmalarda gösterdiği başarılarla dikkat çeken öğrencilerdir. Kültürel etkinlikler ve çeşitli yarışmalarda okulu temsil etmek onur belgesi almanın önünü açar. Böyle organizasyonlara katılmak ve okula derece getirmek onur belgesi almaya hak kazanmanızı sağlar.

Akademik anlamda fazla başarılı olmasanız bile alabileceğiniz belgelerden biri olan onur belgesi taktir belgesi almaktan daha büyük bir anlam taşımaktadır. Bu belgeyi alanların hayata hazır olduğu söylenebilir, çünkü hayat sadece not değildir.

Hem derslerinde başarılı olup hem de aktivitelere katılan öğrenciler ise üstün başarı belgesi alırlar.

YORUMLAR 3
  • muhammet 6 yıl önce Şikayet Et
    çocuklar siz çalışın emeğini alırsınız bişey yapabilirsiniz
    Cevapla
  • sıla 6 yıl önce Şikayet Et
    Herkes çalışarak bişey yapabiliriz sadece çalışarak bu şey alabiliriz.
    Cevapla
  • sıla sulak 6 yıl önce Şikayet Et
    bu sene ne aldım
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR