Ankara'dan ABD'ye karşı hamle!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 12 yakın koruması için ABD’de verilen tutuklama kararı üzerine harekete geçen Ankara, karşı hamle yapmaya hazırlanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2017 09:28 GÜNCELLEME 17.06.2017 09:31 GÜNCEL
Ankara'dan ABD'ye karşı hamle!
Ankara'dan ABD'ye karşı hamle!

Bu kapsamda Washington Büyükelçiliği’nin kararla ilişkin hukuki sürecin nasıl başlatılıp işletileceğine dair kapsamlı bir çalışma yapacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen mayıs ayındaki Washington ziyareti sırasında Türk Büyükelçiliği önündeki kavgayla ilgili olarak 12 koruma hakkında ABD’de tutuklama kararı çıkarması üzerine Ankara harekete geçti. Alınan bilgilere göre Washington Büyükelçiliği, karara karşı hukuki sürecin nasıl başlatılıp işletileceğine dair kapsamlı bir çalışma yapacak.

EYLÜLDE NEW YORK’A GİTMEYECEKLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en yakın tarihteki ABD ziyareti şu aşamada eylül ayında görünüyor. Erdoğan’ın, BM Genel Kurulu için New York’a gitmesi halinde haklarında tutuklama kararı bulunan 12 yakın koruma ABD’ye götürülmeyecek. 

Washington Emniyet Müdürü Peter Newsham “Bu kişiler ABD’ye gelirlerse tutuklanacaklar. Bu kişilerin ABD’ye gelip suçlamalara cevap vermelerini bekliyoruz” demişti. ABD Dışişleri Bakanlığı, ‘kararın bir mesaj niteliğinde’ olduğunu belirttiği için, ABD’nin siyah diplomatik pasaport sahibi olsalar da Erdoğan’ın yanında götüreceği yeni korumalara vize verip vermeyeceği de merak konusu. ABD, siyah diplomatik pasaport dahil tüm Türkiye Cumhuriyeti pasaportlarına vize uyguluyor.

DİPLOMATİK DOKUNULMAZLIK MI?

Yetkililer, ABD’de yabancı bir cumhurbaşkanının yakın korumaları veya resmi heyette yer alan aşçı, özel hizmetli vb. statüsünde olanların diplomatik dokunulmazlığı olup olmadığına dair farklı görüşlerin olduğunu belirtti. ABD’de bazı eyaletlerin bu kişilerin diplomatik dokunulmazlığı olduğunu kabul ettiği, bazılarının ise etmediği belirtilerek, karmaşık bir durum olduğu ifade edildi.

YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • hakan yigit 6 yıl önce Şikayet Et
    ne isin var elin amerikasinda... bir an once shangay a katilmamiz sart.. ve anti amerika politikasina baslamaliyiz
    Cevapla
  • Şaban özcan 6 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı da gitmez en güzel cevaptır bu...
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Nasil muttefikmis bunlar herkese vize uyguluyor
    Cevapla
  • Cengizhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis sen abd ye gitme trum hirsizi ayana gelsin o abd başkani,sen dünya liderisin
    Cevapla
  • Gelecek 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kararlar tamamen siyasi. Bir ajan papaz vardı tutuklu. Bunu ne yaptılarsa alamadılar. Bunun için bu düzenbazlığı kurdular. Yada korumalarn içinde kullanabilecekleri afamları yok. Yeni korumaların içine adam sokabilirler. Bunlara zerre güven olmaz. Dikkatli olalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR