Orgeneral Güler: Mucize eseri kurtulduk

ABD'de 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili konuşan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, darbe girişiminin Türk ordusunun eylemi olmadığını vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.07.2017 06:08 GÜNCELLEME 11.07.2017 10:18 GÜNCEL
Orgeneral Güler: Mucize eseri kurtulduk
Orgeneral Güler: Mucize eseri kurtulduk

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Güler, Siyaset Ekonomi ve Toplum  Araştırmaları (SETA) Vakfı Washington Ofisi tarafından ABD'nin başkenti  Washington'da organize edilen "Türkiye: 15 Temmuz Darbe Girişiminden 1 Yıl Sonra"  başlıklı panelde konuştu.

FETÖ'nün devletin birçok kademesine yerleşebilmek için uzun yıllar  boyunca gizli bir çaba içinde olduğunu anlatan Orgeneral Güler, örgüt  mensuplarının gizlilik ve takiye içinde bu kademelere örgütün amaçları  doğrultusunda sızdığını belirtti.

Güler, kendisinin de tanıdığı bazı generallerin 15 Temmuz gecesi  aldıkları talimatlarla halka karşı harekete geçtiğini dile getirerek kendi emir  subayının yaptıklarından başlayarak o gece yaşadıklarını detaylı bir şekilde  paylaştı.

Böyle bir girişimin tüm orduya mal edilmemesi gerektiğinin altını  çizen Güler, "15 Temmuz, radikal bir terör örgütü olan Fetullahçı Terör Örgütü  (FETÖ) ile bağlantılı görevli ve görevde olmayan askerler tarafından tertip  edilmiştir." diye konuştu.

"ARACA BAKTIĞIMIZDA KURŞUNLANMAMIŞ ÇOK AZ YERİNİN KALDIĞINI GÖRDÜK"

Darbe girişiminde bulunanların kendisini o gece zorla kışladan çıkarıp  Akıncı Üssü'ne götürmeye çalıştığını anlatan Güler, "O gece mucize eseri  kurtulduğumuzu söyleyebilirim. Bizi götürmeye çalıştıkları araca daha sonra  baktığımızda kurşunlanmamış çok az yerinin kaldığını gördük." ifadesini kullandı.

Darbeyi ordu içindeki küçük bir grubun yapmaya çalıştığını ve bu  grubun sanki "tüm ordu darbe için harekete geçmiş" gibi sunmaya çalıştığını ifade  eden Orgeneral Güler, "Ancak başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan,  hükümetimiz ve yüce milletimiz buna karşı çıktı." dedi.

Güler, halkın sokaklara dökülüp darbe girişimine karşı çıktığını ve  aynı süreçte Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) darbecilere geçit vermeyerek bu  girişimi boşa çıkardığını vurguladı.

"MİLLET, GECE VERDİĞİ REAKSİYONU SABAH UYANDIĞINDA DA VERMEZ MİYDİ?"

Darbenin öne alınmasıyla başarısız olduğunu, gece yarısından sonra  yapılması halinde başarılı olacağı şeklindeki yaklaşıma katılmadığını söyleyen  Güler, "Kurgulandığı zamanda insanlar uykudayken darbe girişiminin uygulanması  halinde başarılı olacağı söyleniyor. Buna itiraz ediyorum. Millet, gece verdiği  reaksiyonu sabah uyandığında da vermez miydi? Eğer silahlardan korkuyor olsalardı  gece de öyle olurdu." değerlendirmesinde bulundu.

Türk insanının zorluklara karşı oldukça dayanıklı olduğuna işaret eden  Orgeneral Güler, Türk milletinin 15 Temmuz'da gösterdiği reaksiyonun çok az  örneğinin olduğuna ve dünyanın terörle mücadelede Türkiye'nin tecrübelerini  duymaya ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

RADİKALİZM PROBLEMİ

Güler, FETÖ'nün sadece Türkiye ile ilgili bir sorun olmadığını,  dünyanın birçok yerindeki eylemleriyle bu örgütün pek çok ülke için bir sorun  olduğu değerlendirmesini yaptı.

Tüm bu sürecin arkasında toplamda bir radikalizm sorununun olduğunu  kaydeden Güler, "Dünya, bu tür bir organizasyona ve bu radikalizme karşı uyanık  olmalıdır." dedi.

Güler, terörle sadece şahıslar ve kurumlar üzerinden değil, aynı  zamanda ilkeler üzerinden de mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Darbe girişiminden sonra ordu bünyesinde rakamsal olarak kısmi bir  kapasite kaybı olduğunu ancak inançlı bir şekilde son 1 yılda PKK ile çok etkili  mücadele edildiğine vurgu yapan Güler, "40 yıllık mücadelemizin belki de en  başarılı yılını geçiriyoruz." diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • said 6 yıl önce Şikayet Et
    mucize peygamberlerde olur.
    Cevapla
  • izmir halk ish 6 yıl önce Şikayet Et
    500-600 bin asker ve subayın olduğu askeriyede 3-4 bin kişinin darbesi neden hemen engellenmedi adamlar bunu 2-3 yıldır düşünüp planlamışlar hava kuvvetleri generalleri düğüne gönderip orayı rehin almışlar onun için karşı uçak kaldıramadık özel harekat derhal köprüye müdahale edip 10 dk içinde eylem sonlandırılmaz ise darbeci asker ve subaylar vurulmalıydı.havadaki uçaklar kendi uçağımız olduğu için güvenlik (füze) savunma sistemi devreye girmedi bu durumlarda halkı tarayan uçaklar derhal vurulmalıydı
    Cevapla
  • bunuda iletin 6 yıl önce Şikayet Et
    Mucize eseri kurtulduk........walla o mucize ALLAHın bi zatihi kudretiyle oldu yoksa fetö değilse bile laikler kemalistler solcular sıraya girmiş beklemedeler gerçi natocular,fetöcüler hala sıradalarda onun için tabloda daha çok mucizeye ihtiyaç var
    Cevapla
  • osmanlı tokadı 6 yıl önce Şikayet Et
    kaç tl maaş alıyon ne kadar asker emrinde niye seni yere yatırdılar hepinizin ne işi vardı düğünde hep tesadüfmü tüm kuvvet komutanları düğünde birde mücize diyoer insanda biraz haysiyet olması lazım ayıp ayıp sesini kes de halen kriptolu fetöcüler bul emrindeki askerlerden
    Cevapla
  • osman ca 6 yıl önce Şikayet Et
    Düğün salonunda kuzu kuzu yere yatan paşaları görünce, ben de diyorum, kesinlikle mucize eseri kurtulduk, Allah muhafaza etti çok şükür.
    Cevapla
  • Helal 6 yıl önce Şikayet Et
    Dogru soyledi kardeşim yere yatmak ne demek utancı verici bizim başımız da kesilse o beden yere yatmaz.o kadar.bi şey yapmıyorlar sa yapacak bizler varız
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu sağlam Paşalar olmasaydı.Ordu dağılır düşman işgaline uğrardık. Fırat Kalkanını yapamazdık.Azcık akıllı yorum yapın.
    Cevapla
  • Tarık 6 yıl önce Şikayet Et
    Paşalar Süpermen değil, emrindeki askerle yetkileriyle güçlü.Tek başına kime ne yapsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR