KPSS 2017/8 Sağlık Bakanlığı atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu kadrosunda yer almak isteyen adaylar tercihlerini 27 Temmuz itibariyle tamamladılar. Peki, KPSS 2017/8 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

ABONE OL
GİRİŞ 28.07.2017 16:01 GÜNCELLEME 28.07.2017 16:01 GÜNCEL
KPSS 2017/8 Sağlık Bakanlığı atama sonuçları ne zaman açıklanacak?
KPSS 2017/8 Sağlık Bakanlığı atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

Halk Sağlığı Kurumunca Sağlık Bakanlığına 347 personel alımı için tercihler alındı. Adayların merakla beklediği tercih ve yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanıyor? Yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak? Tüm detaylar…

Tercih Sonuçlarının İlan Tarihi

KPSS 2017/8 tercih yani yerleştirme sonuçları 11 Ağustos 2017 tarihinde ilan edilecek. Adalar sonuç ilanına ÖSYM’nin resmi web sitesi https://sonuc.osym.gov.tr/ üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifrelerini girerek erişebilecekler.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu tarafından yayımlanan kılavuza göre; “Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Yerleşme bilgileri ÖSYM tarafından ilgili kurumlara elektronik ortamda verilecektir.”

Yerleştirme nasıl yapılacak?

Halk Sağlığı Kurumu tarafından yayımlanan kılavuzda belirtilen pozisyonlara tercih başvurusunda bulunan adayların yerleştirmeleri ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır. Kılavuza göre yerleştirmeler aşağıdaki hususlar dikkate alınarak gerçekleştirilecektir;

-Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

- Yerleştirme yapılırken ÖSYM tarafından; sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/program ile sözleşmeli pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

- Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların ilgili kurumlarca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

- Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir sözleşmeli pozisyona yerleşememiş olacaktır.

- Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kurumlara başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun internet sitelerinden öğreneceklerdir.

Yerleştirme sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar;

Yerleştirme sonuçları ile ilgili inceleme isteğinde bulunan adaylar, yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren en geç 10 gün içinde bu kılavuzdaki “Genel Amaçlı Dilekçe” örneğini kullanarak ÖSYM’ye başvurmalıdırlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR