Seda Aydın'la Instagram sohbetleri: Gönül Kolat Susam

Seda Aydın'la Instagram sohbetlerinin bu haftaki konuğu; Gönül Kolat Susam 1987 İstanbul doğumlu. Marmara Üniversitesi Tekstil bölümünden mezun olmuş ve sonrasında çalışma hayatına atılmıştır. Muhafazakar giyim sektörünün ilk isimlerinden Gönül Kolat 10 yıla aşkın süredir bu sektörde bizlere hizmet sunmaktadır.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2021 10:50 GÜNCELLEME 05.05.2021 13:15 GÜNCEL
Seda Aydın'la Instagram sohbetleri: Gönül Kolat Susam
Seda Aydın'la Instagram sohbetleri: Gönül Kolat Susam

Gönül Kolat ismi, nasıl markalaştı?

Sosyal medyanın gücünü kullandım daha çok. Bundan seneler önce facebook, instagram yoktu. Bizler blog yazarlığı ile başladık. Burayı kendime reklam aracı olarak kullandım. Markalaşmaya bu şekilde başladım.

 

 

YAKIN ZAMANDA BURSA’DA OLACAĞIZ

Kariyerinizle alakalı yapmak isteyip de fırsat veya imkan bulamadığınız bir şey oldu mu, hayaliniz ve hedefiniz nedir?

Tabi ki herkes gibi benimde hedeflerim planlarım var. İnsan bir şeyi başardıktan sonra hep daha iyisini istiyor. Mesela ilk zamanlar bir butik açmaktı, daha sonra bir de Ankara’ya açmak istedik, sonra Bursa’da açalım dedik. Git gide büyüyor hedefler, kendime bir hedef koyuyorum o hedefler doğrultusunda yol almaya çalışıyorum. Şu an 3 şubemiz var ikisi İstanbul’da biri Ankara’da. Yakın zamanda inşallah Bursa’da açacağız.

KEŞKE BAZI İNSANLARA PRİM VERMESEYDİM

Sizi bu zamana kadar en çok etkileyen olay, hayatınızın dönüm noktası nedir?

Hayatımın dönüm noktası lisede seçim yaptığım moda tasarım bölümü. İyi ki bu seçimi yapmışım, şu an buralara gelme sebebim seçtiğim meslek. Sektör çok zor bazı insanlar sizden faydalanmak istiyor. Keşke onlara prim vermeseydim diyorum. O zamanlar anlayamıyorsun tabi daha sektörde yeni olduğumuz için. Şu an tabi daha tecrübeliyim anlayabiliyorum insanların niyetini, analiz edebiliyorum. 10 yılın verdiği bir tecrübe bir olgunluk oluyor.

İnsanlar sizi neden takip ediyor ve seviyor?

Bizim sektörümüzde kendi ürünlerini üreten, satan, üstüne giyen ilk isim bendim. İlk ben kendi ürünümle başörtüyle kombin yapıp sundum. Bu yüzden bir kitle çok eskiden beri beni tanıyor. O dönemde hep müşterilerimin tavsiyesi sayesinde ilerlemeler katettim. İlk olmanın avantajını çok kullandım. Herkes takip etmeyebilir, sevmeyebilir belki ama ismimi herkes bilir. Yani sosyal medyada ilklerden olduğum için insanlar seviyor merakla takip ediyor. Doğal olduğumu düşünüyorum. Bir fotoğraf atarken bile çok kasmıyorum. İnsanlara bu çok gerçekçi geliyor. Bir tek iş değil hayata dair paylaşımlarda yapıp öneride bulmuyorum. Bu insanların beni takip etme sebeplerinden biri.

KIZIMIN YÜZÜNÜ PAYLAŞMAM!

Takipçileriniz sizde en çok neyi merak ediyor?

Bebeğimin yüzünü merak ediyor. (gülüyor) Kızımı paylaşıyorum aslında ama yüzünü net paylaşmayı sevmiyorum. Mesela ben tanındığım zaman gelip fotoğraf çekilip ilgi gösteriyorlar bana ama bu benim tercihim. Kızım benden dolayı tanındığı zaman belki bu ilgiyi istemeyebilir, sıkılabilir. Mesela kızım yardımcı ablasıyla parka gittiği zaman o parkta kızımı tanıyıp herkesin ilgi gösterip onu bunaltmasını istemem. Çünkü bu benim popülerliğim, bunu ben istiyorum; ama kızım bunu tercih etmeyebilir. Bu durum kızımı şımartıp huyunu da değiştirebilir. Bu sebeple paylaşmadığımdan dolayı kızımın yüzünü çok merak ediyorlar. 

Sosyal medyada hem ciddi hem de güler yüzlü bir Gönül Kolat var; sosyal hayatınızda da bu şekilde resmi misiniz? 

Ciddi mi görünüyorum, ayy çok sevindim ( gülüyor)  Hiç böyle ciddi duramam aslında. Çok sevmem ciddiyeti resmi durmayı, rahat olmayı severim. Öyle bir profil çiziyorsam aslında utandığımdandır.

Bize Gönül Kolat’ın sıradan bir gününü anlatabilir misiniz? (Yoğun yaşantınızda ailenize vakit ayırabiliyor musunuz?)

Kızım bizi sabah 7 de uyandırıyor. Saat 9 gibi yardımcı ablamız geliyor. O gelene kadar Amine ile bazen kahvaltı yapıp bazen oyun oynuyoruz. Yardımcımız geldikten sonra hazırlanıp işe çıkıyorum. Saat 9-18  arası işteyim. akşam eve geldiğimden yemekler ev koşturması derken gün bitiyor. Bu şekilde aslında günlük yaşantım.

Cumartesi öğleden sonra pazar tam gün ailemleyim vakit geçiriyoruz beraber. Genelde her akşam beraber yemek yeriz bu bizim için çok önemlidir.

KISA VADELİ PLANLARIM OLMAZSA OLMAZIM!

Hem modacı hem de anne olarak; çalışan annelere tavsiyeleriniz nelerdir?

Çocuk döneminde anneler ne işe çok sarsınlar ne de işi bıraksınlar. Planlı ve programlı vakit ayırırlarsa hiçbir sıkıntı olmaz. Planlı programlı saatli olmak gerekir. Gerçi çocukla planlı ve saatli olmak çok zor ama en azından yapacağı işi planlamak bile çok kolaylık getirecektir. Mesela şu saatte yemek yenilecek, bugün şu parka götüreceğim gibi kısa vadeli programlar yapılması gerek.

Sonbahar ve kış aylarında bizi neler bekliyor, Gönül Kolat markası hangi ürünle takipçileriyle buluşacak? Yakın zamanda bizleri bekleyen projelerinizden biraz bahsedebilir misiniz?

Gönül Kolat tasarımlarında turuncu, yeşil, bordo, mor renkleri daha çok ön planda. Fırfır detayı yine çok kullanılcak, iki sezondur ilgi gören tüllerimiz olacak. Çok aksesuar ve püskül olacak bu sezon, salaş kalıplar yine olacak.

Yakın zaman için bir ofis projemiz var. Showroomu bir binada toplama projemiz var. Aslında çok sıkıcı bunlar (gülüyor) çünkü ben sadece tasarım işini seviyorum; bu işin teknik ve ticari bölümüyle fazla ilgilenmiyorum. Ben aslında ürünü tasarlayayım, giyineyim ve biri onu satın alsın, en sevdiğim kısım bu :)

Sosyal medya günlük yaşantınızın neresinde, ne kadar vakit ayırıyorsunuz? 

Baya vakit geçiyorum aslında işim bu.

Seda: Bakalım mı telefonunuzdan ?  - Sonuç: 1 günde 2 saat 4 dakika geçirilmiş :)

Aslında az vakit geçirmişim normalde daha çok ürün vs yüklüyorum daha çok geçiyor.

Halk diliyle ‘Stalkladığınız' bir fenomen var mı?

Kendimi çok stalklıyorum (gülüşüyorlar) kendi profilime girip çok bakıyorum.

Bir de ilk çıktığı zaman Kerimcan’a çok bakmıştım, şu an çok utanıyorum bunu söylerken ama Kerimcan’ı çok stalkladım :) senin sayfanda da baya aşağı indim, Dubai klibini çok merak ettim, keşfetime düştü ordan bir bakmışlığım var

Issız bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız 3 fenomen kim olurdu?

Ama neden 3 :) çok az bir sayı.düşünelim :)

Şükran kaymağı alırdım yemek yapardık.

Aybikestil kıyafet giyerdik.

Ve Zeruj’u alırdım.

Seda: Zeruj barakaları yapardı bide ohh :)

KADIN; ANADIR, MERHAMETTİR, BEREKETTİR.

Kadın deyince aklınıza gelen ilk 3 kelime nedir? - “Kadına ve hayata dair her şey” sloganıyla başladığımız Yasemin serüveninde hangi konuların kadın portalımızda yer almasını istersiniz?

Kadın anadır, merhamettir, berekettir. Kadın berekettir bende gittiği yeri çekip çevirir.

Kadın portalında daha çok moda olmalı. Kombin önerileri olmalı, baştan aşağı aksesuarlarıyla paylaşılan kombinler kadınlara güzel fikirler verebilir.

Röportaj: Seda Aydın ARSLAN - instagram.com/bysedaaydin

KAYNAK : Yasemin
YORUMLAR 4
  • büşra e. 6 yıl önce Şikayet Et
    çok takdir ediyorum ve tütü etekten bu yana takip ediyorum. Allah başarılarını artırsın. böyle çalışkan ve örnek kişilikli insanlara ihtiyacımız var.
    Cevapla
  • Merve Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadın çok tatlı
    Cevapla
  • hacerkaragz 6 yıl önce Şikayet Et
    bi insan hem başarının zirvesine bayrak dikip aynı zamanda hem de nasıl bu kadar mütevazi olabilir ?!! başarılarınızın devamını dilerim...
    Cevapla
  • Nurtenpeker 6 yıl önce Şikayet Et
    Gönül kolay çok tatlı ve mütevazı maşallah Allah daim.etsin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR