Feyzioğlu’dan ‘IKBY referandumu’ açıklaması

TBB Başkanı Feyzioğlu’nun, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de yapacağını ilan ettiği bağımsızlık referandumuna ilişkin yaptığı yazılı açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2017 17:04 GÜNCELLEME 17.09.2017 17:07 GÜNCEL
Feyzioğlu’dan ‘IKBY referandumu’ açıklaması
Feyzioğlu’dan ‘IKBY referandumu’ açıklaması

TBB Başkanı Feyzioğlu’nun,“Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin 25 Eylül’de yapacağını ilan ettiği referandum uluslararası hukuka ve Irak Anayasası’na aykırıdır. Hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Komşumuz Irak’ın toprak bütünlüğünü parçalamayı hedefleyen ve etnik kökene dayandırılmak istenen yeni yapının, başta Kerkük’te olmak üzere, içinden çıkılmaz etnik ve mezhepsel çatışmalara  sebebiyet vereceği açıktır.

Devletimizin, hükümetlere göre değişmeyen temel politikasının, Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması olduğunun altını çiziyoruz. Bu çerçevede, referandumun yapılmasının, bölgemizde istikrarı daha da bozacağına, yeni ve büyük uyuşmazlıklara, hatta silahlı çatışmalara zemin hazırlayacağına dair düşünce ve kaygılarımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Aklı selimin galip gelmesini diliyoruz” dedi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 51 TÜMÜ
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet söz konusu Türkiye Devlet ve Hükümeti olunca kıyameti koparan bu zihniyet, mevzu ideolojik gönüldaşları olunca sıra savmak kabilinden böyle yazılı açıklamalarla geçiştiriyor. ttb, tmmo,tbb Milletin gözü üzerinizde . Siz Milletin meslek odası oluncaya kadar AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğanı iktidarda tutacağız.
    Cevapla
  • Gamze 6 yıl önce Şikayet Et
    Boş adamlar boş işlerle uğraşırlar.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    biraz dürüst olalım.söylenilen söz içten ve samimi olmalı.sadece pirim yapmak veye millete şirin görünmek için deyil.allah yar ve yardımcımız olsun.galipolan allahtır.
    Cevapla
  • Tankut 6 yıl önce Şikayet Et
    Galip olan Allah'tır dogrusu bu ali. senin yazdigin degil
    Cevapla
  • baha 6 yıl önce Şikayet Et
    üstüne vazife olmayan işlerde fikir beyan etmek huy bunlarda.
    Cevapla
  • MURAT 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen şimdi mi yayına girdin. Geç kaldın başkan geç kaldın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR