‘FETÖ çilingiri’ kaset kumpasını anlattı

FETÖ bağlantılı polislerin kaset kumpaslarında kullandığı çilingir gizli tanık oldu: Baykal’ın kilidini ben açtım. Eve böcek yerleştirdiler

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2017 06:23 GÜNCELLEME 01.10.2017 06:27 GÜNCEL
‘FETÖ çilingiri’ kaset kumpasını anlattı
‘FETÖ çilingiri’ kaset kumpasını anlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan "kaset" iddianamesinde, FETÖüyelerinin dinleme ve görüntüleme yapmak üzere evlere girmek için kullandıkları çilingir, "Kılıç" adıyla gizli tanık oldu. Örgüt üyelerinin, Yenimahalle'deki MİT lojmanları yakını, Balgat'taki MHP binası civarı, Ümitköy Angora evlerinin de aralarında bulunduğu 20'den fazla adrese çilingir aracılığıyla yasa dışı girdiği belirlendi.

KOD ADI 'KILIÇ'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan "kaset" iddianamesinde, FETÖ mensuplarının dinleme ve görüntüleme yapmak üzere evlere girmek için kullandıkları çilingir, "Kılıç" adıyla gizli tanık oldu. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 171 şüpheli hakkında 8 ayrı suçtan iddianame hazırladı. İddianamede ifadesine yer verilen "Kılıç" kod adlı gizli tanık, 2008- 2013 arasında istihbarat birimlerinde görev yapan FETÖ mensubu polislerin kapı açma ve tamiri konusundaki birçok talebini yerine getirdiğini belirterek, İstanbul ve Ankara'da gittiği adresleri tek tek saydı.

BAYKAL'IN EVİNİ DE O AÇTI

İddianamede yer alan tespitlere göre şüpheli polisler, Deniz Baykal'ın Ankara'daki konutuna böcek yerleştirmek için hazırlık yaptı. Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli Kaan Özyiğit, Özgür Türker, Mustafa Koparan, Selim Yasdıbaş ve Rüstem Atik, gizli tanık "Kılıç"ın kilitli kapıyı açması üzerine Baykal'ın evine girip görüntü ve ses aktarmaya yarayan 'böcek' cihazını eve yerleştirdi.

SÜS ÇİÇEĞİNİN AYNISINI YAPTILAR

26 Ekim 2009'da da müşteki eski siyasetçi Feridun Pehlevan'ın İstanbul'daki evine giren şüpheliler, televizyona görüntü ve ses aktarma cihazı yerleştirdi. FETÖ'cü polisler ayrıca yatak odasındaki süs çiçeğinin aynısını yaptırıp içine cihaz koyduktan sonra yeniden içeri girerek evdekiyle değiştirdi.

MHP'LİLERİ DE İBDA-C ÜYESİ DİYE DİNLEDİLER

Kaset iddianamesinde şüphelilerin, MHP'li yöneticileri İBDA-C üyesi gibi göstererek mahkemeden dinleme kararı çıkarttıkları ve yasadışı dinleme yaptıkları da vurgulandı. Buna göre eski MHP'li Ahmet Deniz Bölükbaşı hakkında, sahte isimlerle 2008'in mart ayından 2009 yılı kasım ayına kadar çeşitli aralıklarla usulsüz teknik takip ve dinleme kararları çıkartıldı.

Eski MHP'li Cihan Paçacı da İBDA-C'de üst düzey sorumlu olarak faaliyet gösteren Fazıl Duygun ve Yavuz Selim Aydoğan'un faaliyetlerinin deşifre edilmesi bahanesiyle dinlendi. Paçacı hakkında 2009 mayısından itibaren 3 ay süreyle usulsüz dinleme ve teknik takip kararları alındı. Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da aynı yöntemlerle dinlendiği belirlendi.

KAYNAK : Sabah
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Genel vs Ozel 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar genel genel ozel degil....
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi de Baykal buna inanmıyor. Onların yapmadığına ikna oldum diyor
    Cevapla
  • Samii 6 yıl önce Şikayet Et
    İkiside aynı zihniyet.
    Cevapla
  • Koc urfa 6 yıl önce Şikayet Et
    Kemâl ikna etmiştir. ?????
    Cevapla
  • dervaz 6 yıl önce Şikayet Et
    adamlar varan 1 yazdı bu ranların devamı eğer konuşursan devamını yayınlarız diyor Baykal korkudan konuşamıyor artık yazık laa acıdım adama
    Cevapla
  • Yaşlı kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki başka görüntüleri var...
    Cevapla
  • heralde 6 yıl önce Şikayet Et
    Mecburen öyle diyor. Çünkü ona şantaj yapıyorlardı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR