2017 Kış saati uygulamasına ne zaman geçilecek? Saatler geri alınacak mı?

Binlerce kişinin merakla ettiği 2017 Kış saati uygulamasına geçilecek mi soruları sorulmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde Danıştay Dava İdareleri Kurulu tarafından yaz saati uygulamasıyla ilgili karar verilmesinin ardından saatlerin tekrar geri alınması gündeme geldi. Peki bu sene saatler ne zaman geri alınacak? İşte tüm merak edilen sorunların yanıtı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2017 09:13 GÜNCELLEME 13.10.2017 09:13 GÜNCEL
2017 Kış saati uygulamasına ne zaman geçilecek? Saatler geri alınacak mı?
2017 Kış saati uygulamasına ne zaman geçilecek? Saatler geri alınacak mı?

Yaz saati uygulaması kalkıyor mu? 2017 yılı itibariyle saatler geri alınacak mı? Enerji Bakanı Berat Albayrak konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  Geçtiğimiz günlerde Danıştay Dava İdareleri Kurulu tarafından yaz saati uygulamasıyla ilgili karar verilmesinin ardından saatlerin tekrar geri alınması gündeme geldi. İşte kış saati uygulaması ile ilgili son karar ve tüm gelişmeler...

YAZ SAATİ UYGULAMASI KALICI OLUYOR!

Yaz saatinin kalıcı hale getirilmesine ilişkin düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri süren 130 maddelik torba tasarıya girmesi bekleniyor. Daha önce Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılması gündeme gelen kalıcı yaz saatinin TBMM gündeminde tartışılarak hayata geçirilmesinin benimsendiği belirtiliyor.

BU YIL SAATLER GERİ ALINACAK MI?

Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın kalıcı yaz saati uygulaması ile ilgili “geri adım atılmayacağını” açıklamasının ardından. Gözler yine düzenlenecek Bakanlar Kurulu toplantısına çevrildi. Fakat önemli bir değişilik olmaması durumunda kış saati uygulamasına geçilmeyeceği ve saatlerin 2017 - 2018 yılında da geri alınmayacağı ön görülüyor. Dünya genelinde 22 Ekim'de kış saati uygulamasına geçilecek. Türkiye ise geçtiğimiz sene olduğu gibi yaz saati uygulamasıyla yola devam edecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR