Adana'da hortum şoku! 80 saniyede mahalle...

Adana'nın Karataş ilçesinde denizde başlayıp karada devam eden hortum Kesik Mahallesinde 80 saniyede ortalığı savaş alanına çevirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.10.2017 16:52 GÜNCELLEME 29.10.2017 16:54 GÜNCEL
Adana'da hortum şoku! 80 saniyede mahalle...
Adana'da hortum şoku! 80 saniyede mahalle...

Akdeniz'e kıyısı olan Karataş ilçesinde dün akşam saatlerinde denizde hortum çıktı. Denizde çıkan hortum büyüyerek karaya ulaştı. Kesik Mahallesi’ne ulaşan hortum mahallenin kenarından 80 saniyede geçti. Ancak hortum geçtiği yerleri savaş alanına çevirdi.

Hortum nedeniyle 5 evde maddi hasar meydana geldi. Ahmet Avşar (67) isimli vatandaşın evinin duvarı yıkılırken, 50 yıllık dev ağaç kökünden söküldü, mazot tankeri yan yattı.



DEPOYA SAKLANDILAR

Avşar'ın evinin istinat duvarı yıkılırken, evinin bütün kapıları ve pencereleri de yerinde sökülerek hasar gördü. Avşar ailesi düğüne gittiği için şans eseri hortumdan kurtuldu. Hortum çıktığında evde bulunan Halis Sönek ve çocukları da bahçeden evin deposuna kaçıp demir kapıyı kapatarak son anda kaçmayı başardı. Ancak Sönek'in bahçesinde bütün ağaçlar kökünden sökülürken, traktörlerini koyduğu yerin çatısı uçtu, römork yan yattı, evde hasar meydana geldi.

'İLK KEZ GÖRÜYORUM'

Ahmet Avşar 67 yıldır köyde yaşadığını ancak böyle bir kasırga görmediğini belirterek, "İlk kez böyle bir kasırga görüyorum. Bu kasırga ancak ABD'de oluyordu" dedi. 

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • arda 6 yıl önce Şikayet Et
    adana normal
    Cevapla
  • bir fakir 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar doğa olayı diye tesadüf ile açıklanan birşey yok. İslam dinine mensup olan hiç kimsenin hiçbir konuda tesadüfün varlığından söz etmemesi lazım. Biz müslümanlar olarak kaza ve kadere hayrın ve şerrin Allah tan geldiğine iman ettik. Kasırgadan, depremden, yağmayan yağmurdan, çok yağan afete neden olan yağmurdan önce kendimizi hesaba çekmeliyiz biz ne yaptık da Allah bizi böyle cezalandırdı veya rahmetinden mahrum bıraktı? Biz Allah yolunda dosdoğru olursak hiçbişeyden endişe etmemize gerek yok... Vesselam...
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    yeryüzünde insanoğlu yok ken de fırtınalar depremler oluyordu. Bu olanın cezamı olduğunu sen bilemezsin. Allah bilir
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    hortumu haber verecek meteoroloji radarı var mı acaba?
    Cevapla
  • caner öztürk 6 yıl önce Şikayet Et
    hak bela yazmaz kul azmayınca islama sıkıca sarılalım
    Cevapla
  • Ersin 6 yıl önce Şikayet Et
    Hak en sevdigi kisilere en agir belalari verir
    Cevapla
  • Kader 6 yıl önce Şikayet Et
    Artık türkiyede de başladı malum küresel ısınma heryerde var dünyanın doğasını bozduk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR