Yaz saati sürekli hale mi getirildi? Yeni yaz saati uygulaması nasıl olacak?

Dün itibariyle Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu doğrultuda ileri yaz saati uygulaması, belirlenen yasa ile sürekli hale getirildi. Bakanlar Kuruluna 1 saati aşmamak kaydıyla ileri saat uygulaması yapmaya yetki veren düzenleme yer alıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 14.11.2017 16:43 GÜNCELLEME 14.11.2017 16:43 GÜNCEL
Yaz saati sürekli hale mi getirildi? Yeni yaz saati uygulaması nasıl olacak?
Yaz saati sürekli hale mi getirildi? Yeni yaz saati uygulaması nasıl olacak?

Kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen, Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın, 8 maddesi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kabul edilen maddeler arasında Bakanlar Kuruluna 1 saati aşmamak kaydıyla ileri saat uygulaması yapmaya yetki veren düzenleme de yer alıyor.

Yaz saati uygulaması ile tartışmalar devam ederken dün TBMM'den alınan karar dahilinde belirlenen yasa ile ileri yaz saati uygulaması sürekli hale getirildi. TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Torba Kanun'unda yer alan düzenleme dün itibariyle kabul edildi. 

26 Aralık 1925 tarih ve 697 sayılı Günün Yirmi Dört Saat Taksimine Dair Kanun'un 2. maddesinde yapılan değişiklikle, Bakanlar Kurulu'na bir saati aşmamak koşuluyla ileri saat uygulama yapma yetkisi verildi. Bu bağlamda, 130 maddelik tasarının TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinin tamamlanması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylaması ile ileri yaz saati uygulaması devam edecek.

Danıştay daha önce düzenlemeye ilişkin yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ancak ilgili maddenin kabulü ile bu karar geçersiz kaldı. Yasa yetişmediği için, ileri yaz saati uygulamasının gelecek yıla kadar geçerli olacağına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı çıkarılmıştı.

YAZ SAATİ UYGULAMASI NASIL OLACAK?

Tasarıyla yaz saati uygulamasına ilişkin de düzenleme yapılacak.

Buna göre, "Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanun'da", "Başlangıç ve bitiş tarihleri belirtilmek ve 1 saati aşmamak şartıyla yaz saati uygulamaya Bakanlar Kurulu yetkilidir" hükmü, "Bakanlar Kurulu, 1 saati aşmamak kaydıyla ileri saat uygulaması yapmaya yetkilidir" şeklinde değiştirilecek.

YAZ

YORUMLAR 1
  • ilyas 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir de bunu cikardilar Turkiyenin her sorunu bitti bir bu kaldi millet karanlikta isine gucune gitmek zorunda kaliyo REIS BUNA DA EL ATSIN BIZI BUNA MAHKUM ETMESIN
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR