'Türkiye ve Erdoğan'a dik duruşu için minnetarız'

Filistin'in İstanbul Başkonsolu Abdulkerim El Hatip, ABD Başkanı Trump'ın skandal Kudüs kararı ve bununla birlikte yaşanan gelişmeler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.12.2017 16:16 GÜNCELLEME 17.12.2017 16:22 GÜNCEL
'Türkiye ve Erdoğan'a dik duruşu için minnetarız'
'Türkiye ve Erdoğan'a dik duruşu için minnetarız'

Kanal 7'den dış haberler muhabiri Ali Ünal'a konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Filistin'in İstanbul Başkonsolu Abdulkerim El Hatip şu ifadeleri kullandı; 

Filistin ve İslam alemi tarihi bir sürecin içinden geçiyor. Donald Trump'ın açıklamasından sonra Filistin halkı ve bütün dünya adeta haykırıyor. 

Trump'ın aldığı karar sadece ve sadece bir kağıttan ibarettir. Bizim için hiçbir geçerliliği yoktur. Davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Dünyanın dört bir tarafında, Filistin'in sesi olarak, Trump'ın aldığı karara protestolar devam ediyor. Kimse bu kararı kabul etmiyor. Basın aracılığıyla herkes bunu görüyor. Mücadelemize devam edeceğiz. Şuanda 3. İntifadanın devam etmesini de bu bağlamda düşünebiliriz. 

'BAHREYN ZİYARETİNİ ABARTMALARININ NEDENİ...'

Arap devletlerinden daha şerefli, kendisine daha yakışacak bir duruş bekliyoruz. Gerçekten tarih yazmaları lazım. Malesef Bahreyn'li devlet adamlarının İsraili ziyaret etmeleri ve İsrail'in bu ziyareti abartmasının, bütün dünyaya böyle bir portre çizilmesinin amacı aslında ''biz Arap ülkeleriyle iş birliği içerisindeyiz hiçbir problemimiz yok, Arap ülkeleri ile barış içinde iletişim kuruyoruz'' demektir. Bu tamamen aykırı bir davranıştır.

İsrail kurulduğundan bugüne kadar hiç değişmedi. Kurulduğu günden bugüne başka bir halkı ortadan kaldırma çabası içinde olan bir devlettir, soykırımcı bir devlettir. Dünya da bunu görüyor aslında. İslam aleminde yeni bir sayfa açılması en büyük temennimizdir. Gayretimiz bu yöndedir. Bizim mücadelemiz hak ve adalet tecelli edene kadar devam edecektir. Filistin devletini özgürlüğüne kavuşturana kadar, başkent olarak da Kudüs belirlenene kadar kararlılıkla mücadele edeceğiz. Bizim mücadelemiz yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden devam ediyor.  

TÜRKİYE VE ERDOĞAN'A DİK DURUŞU İÇİN MİNNETTARIZ

Şuanda bize inanan, adalete inanan herkes sokaklarda. Durmak yok ve inşallah devam edeceğiz. Ta ki özgürlüğümüze kavuşana kadar, ta ki adalet tesis edilene kadar mücadele edeceğiz, ve çok iyi biliyoruz ki biz zafere ulaşacağız.

Bu bağlamda Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dik duruşu ve Filistin'i desteklediği için, hak ve adaleti dünyaya anlattığı için minettarız, şükranlarımızı sunuyoruz. Türk halkına da ayrıca iftiharla gururla teşekkür ediyoruz.

YORUMLAR 1
  • unutma 6 yıl önce Şikayet Et
    mısır ne oldu unuttunuz mu
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR