Terör kuleleri NEB’le vuruldu

Burseya Dağı’na düzenlenen operasyonda Türk savaş uçakları bu betonarme korugan ve tünelleri imha etmede ardışık delici harp başlığı teknolojisine sahip, Türkiye’de geliştirilmiş beton delici nüfuz edici bombalar (NEB) kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2018 06:19 GÜNCELLEME 29.01.2018 06:23 GÜNCEL
Terör kuleleri NEB’le vuruldu
Terör kuleleri NEB’le vuruldu

Burseya Dağı’da terör örgütünün bazı Batılı ülkelerden yüksek mühendislik hizmeti sağlayarak yaptığı 90 santimetre kalınlığında duvarlara sahip 7 betonarme korugan ile bunlar arasında bağlantı sağlayan tüneller bulunuyordu. 

Türk savaş uçakları bu betonarme korugan ve tünelleri imha etmede ardışık delici harp başlığı teknolojisine sahip, Türkiye’de geliştirilmiş beton delici nüfuz edici bombalar (NEB) kullandı. Bir askeri yetkili, “Burseya 3-4 saat içinde adeta kevgire döndü” dedi.

 

Fırtına obüsleri de ‘ataletsel seyrüsefer sistemi’ sayesinde kendisine verilen koordinatları tespit edip şaşmadan vurdu. SİHA’lar ve ATAK taarruz helikopterleri ise Cirit füzeleri ve ağır makinelilerle terörist mevzileri ateş altına aldı.

Sakarya olarak bilinen ‘Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemleri’ de manevra birliklerine ateş desteği sağladı. Karadan ve havadan ateş desteğinden sonra Bordo Bereliler ve komandolar ÖSO güçlerine destek vererek, Afrin’e 13 kilometre uzaklıktaki stratejik açıdan kritik dağın ele geçirilmesinde önemli rol oynadı.

Burseya Dağı’nı ele geçiren birlikler bölgede ciddi bir mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) araması yapıyor.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Ayd 6 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet Erdoğan ASELSAN'ın önüne açmasaydı bu başarı olmazdı bu harekatta hükümetin başarısı Yok diyen nankörlere kapak olsun
    Cevapla
  • zonguldak lı emo 6 yıl önce Şikayet Et
    yani delik deşik edilen PYD değil ABD nin ta kendisi tarih bunuda yazacak
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    hainler vesilesiyle yerli silahlarımızı test ederek aynı zamanda pazarlamasını da yapıyoruz, bir taşla bir düzine kuş vurduk. abd yerine artık bizden silah alacak bir sürü ülke olacak. münbiç alındıktan sonra siparişler patlar. biz abd gibi savunmasızlara değil hainler üzerinde deneme yapıyoruz
    Cevapla
  • Dede 6 yıl önce Şikayet Et
    En iyisi kendimiz yapmamız diyişik bombalar yaparız
    Cevapla
  • kütüphane 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim daha da başarılı daha da güçlü kılacak inşallah Amin ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR