e-Devlet Alt-Üst Soy Ağacı sorgulama hizmetinde önemli detaylar ortaya çıktı!

Geçtiğimiz günlerde aşırı yoğunluk nedeniyle erişimi durdurulan e-Devlet Alt-Üst Soy Ağacı sorgulama hizmeti yeniden aktif hale geldi. Ancak e-Devlet Alt-Üst Soy bilgisinin açılmasının hemen ardından soy ağacını görüntülemek isteyen kullanıcıları yakından ilgilendirecek önemli detaylar ortaya çıktı. İşte, e-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sistemiyle ilgili merak edilen ve sorgulanan tüm detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2018 11:50 GÜNCELLEME 01.03.2018 11:50 GÜNCEL
e-Devlet Alt-Üst Soy Ağacı sorgulama hizmetinde önemli detaylar ortaya çıktı!
e-Devlet Alt-Üst Soy Ağacı sorgulama hizmetinde önemli detaylar ortaya çıktı!

e-Devlet'in vatandaşları için sunduğu hizmetlere dahil ettiği, fakat beklenmedik bir şekilde yoğunluğa neden olarak alt yapı yetersizliğinde de ötürü geçici bir süreliğine durdurulan Alt-Üst Soy Ağacı Sorgulama yeniden erişime açıldı.Fakat, e-Devlet Alt-Üst Soy Ağacı sorgulama hizmetinin aktif olmasıyla birlikte önemli detaylar da ortaya çıktı. Bu nedenle, soy ağacı sorgulama konusuna ilişkin ayrıntılı bilgi edinmek isteyen vatandaşlar e-Devlet'in kullanıma açtığı bu hizmetiyle ilgili araştırmalara başladı. e-Devlet alt-üst soy ağacı bilgisini görüntülemek isteyen vatandaşların uygulaması gereken birkaç adım bulunuyor. Bu önemli adımlar uygulandığı takdirde kullanıcılar soylarını görüntüleyebilme olanağı elde edebilecek. İşte, e-Devlet sistemi aracılığıyla Alt-Üst Soy Bilgisi öğrenmek isteyen vatandaşların uygulanması gereken adımlar...

E-DEVLET ALT-ÜST SOY AĞACI SORGULAMA HİZMETİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ DETAYLAR...

 

e-Devlet Alt-Üst Soy Bilgisi sorgulamak isteyen kullanıcıların sabırsızlıkla beklediği soy ağacı sorgulama kısa bir süre için durdurulmasının sonrasında yeniden erişime açıldı. Öncelikle soy ağacını görüntülemek isteyen vatandaşlar, e-Devlet sisteminin resmi web sitesi olan turkiye.gov.tr aracılığıyla öğrenme imkanı elde edebilecek. Ancak soy ağacı bilgisine ulaşabilmek için e-Devlet sitesine giriş yapılmasının ardından uygulanması gereken birtakım adımlar bulunmaktadır. 

Bu adımlardan bahsedecek olursak, ilk olarak e-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama sayfasına giriş yapılmasıyla birlikte, sistem sizi sıraya aldığının uyarısını veriyor ve soy bilginiz hazırlandığında sizi haberdar edebilmek adına iletişim biginizi istiyor. Bu nedenle telefon numaranızı veya e-Posta hesabınızı e-Devlet sistemi üzerinden onaylatma işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Öte yandan e-Devlet Soy Ağacı bilgisi sorgulama hizmetiyle ilgi önemli bir detay ise, soy ağacı sorgulama sistemi size asırlar önceli aile kayıtları bilginizi vermiyor. Sadece 1800'lü yıllara kadar geri gidilebileceğinin altı özellikle çiziliyor. 1800'lü yıllar ise dört ya da beş kuşak öncesine kadar  aile kayıtlarına ulaşabileceğiniz belirtiliyor. Kısaca yedi ceddini öğrenmek isteyen kullanıcılar için soy ağacı sorgulama hizmetinde bu mümkün olmayacak. 

E DEVLET

E-DEVLET ALT-ÜST SOY AĞACI BİLGİSİ HİZMETİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR...

Habertürk Gazetesinden tarihçi Murat Bardakçı, soy ağacı sorgulama hizmetine ilişkin vatandaşları yakından ilgilendirecek açıklamalara yer verdi. Murat Bardakçı, internette hizmete açılan e-devlet internet soyağacı sorgulama sistemi ile en fazla 1800’lü yıllara kadar geri gidilebileceğini bunun da bir ailenin dört kuşak geçmiş bilgilerini göstereceğini söyledi.

Bardakçı, “Yedi ceddinizi öğrenebileceğinizi, anne ve baba tarafından asırlar önceki aile kayıtlarınıza ulaşabileceğinizi zannetmeyin. Şanslı iseniz en fazla dört, haydi bilemediniz beş nesil geriye, 1800'lerin ortalarına kadar gidebilir ve orada kalırsınız. Öyle hayal ettiğiniz gibi asırlar öncesine, onbeşinci, onaltıncı yüzyıllara ulaşmanız mümkün değildir.”

E-DEVLET ALT-ÜST SOY AĞACI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

E DEVLET