Türksat: Mayın engelleme basit bir şey

TÜRKSAT A.Ş Genel Müdürü Osman Dur, mayın frekanslarını karıştıran teknoloji için , "Türkiye'de ne zaman olduğunu bilmiyorum ama biz bundan 6-7 ay önce çalıştık, üzerine kafa yorduk denedik, test ettik, çalışıyor. Yani çok basit bir şey" dedi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 17.07.2007 14:05 GÜNCELLEME 17.07.2007 14:05 GÜNCEL
Türksat: Mayın engelleme basit bir şey
Türksat: Mayın engelleme basit bir şey

Dur, e-devlet logo ve slogan yarışmasının sonuçlarının açıklandığı Ulaştırma Bakanlığındaki törenin ardından gazetecilerin mayın frekanslarını dağıtmak amacıyla kullanılan cihazlarla ilgili sorularını yanıtladı.


Bu zamana kadar dünyada ve özel sektörde kamu kurumlarında bunları üretilebilecek alt yapının bulunduğunu kaydeden Dur, "Türkiye'de ne zaman olduğunu bilmiyorum ama biz bundan 6-7 ay önce çalıştık, üzerine kafa yorduk denedik, test ettik, çalışıyor. Yani çok basit bir şey. 'Bu önceden yoktu veya bir tek biz bulduk' gibi bir şey ben bilmiyorum. Sadece biz bunu kendimize, üzerimize vazife çıkardık. Kafa yorduk test ettik, çalıştırdık" diye konuştu. Güvenlik güçlerinin bu teknolojileri halen kullandıklarını kaydeden Dur, "Dünyada bu teknolojiler var. 'Türkiye'de mühendislerimizle tasarımını, dizaynını yapabilir miyiz?' dedik.


Evet. Türkiye'de de yapılabilir. Biz 6-7 ay önce çalıştık" dedi. Bir gazetecinin, TÜRKSAT'ın frekans karıştırıcılarının kullanılıp kullanılmadığına ilişkin sorusu üzerine Dur, "Yok, bizim ürettiklerimiz değil. Biz, 6 ay önce başlattık. Türkiye'de terör kaç yıldır var. Kaç yıldır bu teknolojinin kullanılıyor olması lazım ve kullanılıyordur da zaten. Başka ülkeler ya da bizim özel kurumlarımız yapıyordur" dedi.


TÜRKSAT frekans karıştırıcısına ilişkin açıklamaların basında bilgi eksikliğinden dolayı yanlış anlaşıldığını kaydeden Dur, "Ama bu daha önce hiç kullanılmamış değil. Bu, basının ajite etmek istediği ya da konu hakkındaki bilgi eksikliğinden dolayı böyle bir şey oldu" dedi. Dur, bir gazetecinin "Ne zaman duyurmayı düşünüyordunuz?" şeklindeki sorusuna ise, "Biz duyurmayı düşünmüyorduk. Duyurmanın da hakikaten çok ciddi bir şey olduğunu düşünmüyorduk. Çünkü, bu frekans karıştırıcısının kullanıldığını düşünüyorum" yanıtını verdi.

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • emre kavak 18 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek sorumlular. PKK terörünün gerçekten bitmesini istemeyen bir kesimmi var acaba diye düşünmek lazım. Ama zannetmeyinki sadece ABD değildir. Bundan NEMALANAN belli bir kesimden bahsediyorum. Bizi ve bütün halkımızı da iyi kandırıyorlar. Sanki DEvletimizi gerçekten en çok onlar seviyormuş gibi, PKK üzerinden prim yapıyorlar. Evet bir gün çıkacak gerçekten PKK yı kimlerin beslediği ve desteklediği. Ama gerçek çok da acı olabilir. Yani \"ummadığımız dağlara kar yağabilir\". \"Kendi Çalar Kendi Oynar\" misali. Anlayan anlar...
    Cevapla
  • Yaren Aksofigiller 18 yıl önce Şikayet Et
    Madem Bu İş Bu Kadar Kolaydı...?!. Bu işte bir bit yeniği var veya başka bir koku aldım ben ! Eğer bu sistemi çok kolay çalıştırılabildiğini Genelkurmay da biliyorsa ! Eee... O zaman sormazlarmı niye şimdiye kadar bu aktif edilmedi ? Sebep ? Amaç ?
    Cevapla
  • haşoliköyü 18 yıl önce Şikayet Et
    . Mademki bu kadar basitti neden bu kadar şehit verdik. Askerin kanı bu kadar ucuzmu
    Cevapla
  • enes özsoy 18 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. Allah a sukur artık teknoloji piyasasında biz de varız.bu turksat 20 yıldır var hiç bi adam gelip de uyduyla terörün kökünü kazımayı akıl edemedi.tebrik etmek lazım.sayın osman beyi ve arkadaslarını
    Cevapla
  • airport34 18 yıl önce Şikayet Et
    . Sayın genel Müdür; Türk milletini özellikle ilgilendiren bu projeyi gaete ve tv leri dolaşıp kendi reklamınızı yapacağınıza TSK ne gidilerek demosu yapılır. Gercekten yararlı birşey ise TSK bunu değerlendirecektir. Sizin böyle bir teknolojiyi ürettiğinize inanmıyorum. Mayından hergün gençlerimiz şehit olurken sizin vaat üretmeniz yada bunun üzerinden pirim yapmanız çok yanlış. Ürettiğinin çihazı alır adam gibi çalıştırır mayınları imha eder TSK leride sizi değerlendirir. Bu işler afaki konuşmayla olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR