Mart ayında saatler ileri alınacak mı? 2018 yaz saati uygulaması...

2018 yılı itibariyle yaz saati uygulamasına geçilecek mi? Tüm Avrupa'da Mart ayında saatler bir saat ileri alınacak. Peki bu sene Türkiye'de saatler ileri alınacak mı? Alınacaksa ne zaman alınacak? İşte tüm detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 09.03.2018 09:04 GÜNCELLEME 09.03.2018 09:04 GÜNCEL
Mart ayında saatler ileri alınacak mı? 2018 yaz saati uygulaması...
Mart ayında saatler ileri alınacak mı? 2018 yaz saati uygulaması...

Yaz saati uygulaması için geri sayım başladı. Binlerce vatandaşın merak ettiği saatlerin ileri alınması ile ilgili tarih belli oldu. Peki Türkiye'de saatler bir saat ileri alınacak mı? 2018 yılı Mart ayı itibariyle saatler ne zaman ileri alınacak? Tüm Avrupa'da yaz saati uygulamasına geçiliyor. İşte konuyla ilgili resmi açıklamalar...

TÜRKİYE'DE SAATLER İLERİ ALINACAK MI?

 

 

Türkiye'de Danıştay'ın kararının ardından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen torba yasa tasarısına eklenen bir maddeyle, kalıcı yaz saatinde karar yetkisi Bakanlar Kuruluna verildi. Yani halihazırda saatlerin ileri alınması söz konusu değildiir. Yaz saatinde yetki Bakanlar Kurulunda Verilen önergeyle "Bakanlar Kurulu bir saati aşmamak kaydıyla ileri saat uygulaması yapmaya yetkilidir" hükmü yasaya eklendi.

Buna göre Türkiye'de kalıcı yaz saati uygulamasına geçildi. Kararın düzenlemesi halinde 28 Ekim 2018 tarihinde Avrupa'daki ülkelerle birlikte kış saati uygulamasına geçilecek.

AVRUPA'DA YAZ SAATİ UYGULAMASINA NE ZAMAN GEÇİLİYOR?

 25 Mart 2018 tarihinde yeniden 'yaz saati' uygulamasına geçecek. 2018 Yılı yaz saati bitiş tarihi 28 Ekim olarak belirlendi.

ABD'DE YAZ SAATİ UYGULAMASINA NE ZAMAN GEÇİLİYOR?

ABD'de ise 'yaz saati' uygulaması bir hafta sonra bitecek. ABD'de 5 Kasım Pazar günü saatler bir saat ileri alınacak. ABD'de 2018 yılında 'yaz saati' uygulaması 11 Mart Pazar günü başlayacak, 4 Kasım Pazar günü sona erecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR