NATO'dan S-400 uyarısı! Türkiye alırsa...

NATO Askeri Komite Başkanı Pyotr Pavel, Washington ziyareti sırasında Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füzeleri satın almasının NATO için oluşturduğu "risklere" dikkati çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 08.03.2018 17:32 GÜNCELLEME 08.03.2018 17:33 GÜNCEL
NATO'dan S-400 uyarısı! Türkiye alırsa...
NATO'dan S-400 uyarısı! Türkiye alırsa...

"Türkiye'ye Rus üretimi S-400 füze savunma sistemleri yerleştirilmesi, Moskova'ya bu ülkede NATO kaynakları ve araçları hakkında kapsamlı bilgi edinme olanağı sağlayacak." Bu açıklama NATO Askeri Komite Başkanı Pyotr Pavel'den geldi.

Çek General Pavel, Washington ziyareti sırasında Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füzeleri satın almasının NATO için oluşturduğu "risklere" dikkati çekti.

 

NATO İÇİN TEHLİKE

ABD'li Breaking Defence dergisinin haberine göre, S-400'lerin teknik nedenlerden dolayı NATO savunma sistemlerine entegre edilemeyeceğini belirten Pavel, "Ancak bu şartlarda S-400'ler NATO için tehlike yaratıyor. Sorunu oluşturan S-400'ler değil, roket sistemlerinin işlevlerini normal olarak yerine getirebilmeleri için veri tabanına erişim sağlanması" dedi.

Çek General, NATO üyesi olan Türkiye'de, NATO müttefiklerine ait tüm kaynakların Rus sistemleri tarafından kayıt altına alınacak olmasının "risk" teşkil ettiğinin altını çizdi.

S-400'lerin kurulumu için Rusya'nın Türkiye'ye kendi uzmanlarını göndermesi gerektiğini belirten NATO generali, "NATO uzmanlarının Rusya'da birkaç ay kalarak veri tabanına erişmesi nasıl anlaşılmaz ise, Rus uzmanların Türkiye'de Rus sistemini NATO verileriyle doldurması da anlaşılamaz. Moskova, NATO'nun ülkede hangi kaynaklara ve imkanlara sahip olduğu hakkında istihbarat elde edecek" dedi.

ERDOĞAN, ABD’YE REST ÇEKMİŞTİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin bu konuda istediği gibi hareket edebileceğini açıklamıştı.

Rusya ile S-400 anlaşması Türkiye-Amerika ilişkilerini de olumsuz etkilemiş; ABD Türkiye’yi yaptırım uygulamakla tehdit etmişti. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, ABD’ye rest çekerek, Türkiye’nin komşusu ve NATO üyesi Yunanistan’daki S-300 füze savunma sistemi için herhangi bir açıklama yapmayan ABD’yi sert sözlerle eleştirmişti.

YORUMLAR 225 TÜMÜ
  • erdem 6 yıl önce Şikayet Et
    Teröristleri yetiştirip silahlandıran türkiyenin başına bela eden başta israil ve amerikaya ses çıkarmayan natonun türkiyye diyebileceği bir şey yoktur. Nato müttefiğinin güvenliğini natonun savunma sistamlarini ücretsiz olarak verip kendisi sağlaması gerekmez miydi?
    Cevapla
  • fx 48 6 yıl önce Şikayet Et
    dusman bellıdır
    Cevapla
  • 1453 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğruya boşuna dayatma yapmıyorlar silahı bizden alın diye asıl gaye Rusya değil bizim istihbarat sırlarımızı öğrenemecekler yürü be reis kim tutar seni
    Cevapla
  • Tokur 6 yıl önce Şikayet Et
    Demek doğru yoldayız
    Cevapla
  • çakır 6 yıl önce Şikayet Et
    Olması gereken cevaplar yeni yeni çıkmaya başladı ulan peki yunanistan S300 ü alırken siz nerdeydiniz ve yunanistan o ürünle neresini koruyacak yeter lan artık ye mi yo ruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR