Saddam'ın sağ kolu 'hortladı', savaş ilan etti!

2015’te öldürüldüğü iddia edilen, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in yardımcısı İzzet Duri, sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Arap ülkeleri İran'ın nüfuzuna karşı koymak için Suudi Arabistan'ın kurduğu Arap koalisyonuna katılmaya çağırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.04.2018 11:09 GÜNCELLEME 09.04.2018 12:16 GÜNCEL
Saddam'ın sağ kolu 'hortladı', savaş ilan etti!
Saddam'ın sağ kolu 'hortladı', savaş ilan etti!

2015 yılında öldürdüğü duyurulan Saddam Hüseyin'in sağ kolu İzzet İbrahim Duri, Facebook üzerinden yayınladıktan sonra silinen videoda, İran destekli Bağdat hükümetine savaş ilan etti.

Irak’ta şu an yasaklı olan Saddam’ın Baas Partisi'nin 71'inci yıl dönümü nedeniyle yayınladığı videoda İran'ın Irak, Yemen ve Suriye’yi işgal ettiğini söyleyen 75 yaşındaki Duri, Suudi Arabistan'dan yardım istedi. Arap ülkeleri İran'ın nüfuzuna karşı koymak için Suudi Arabistan'ın kurduğu Arap koalisyonuna katılmaya çağırdı.

 

ÖNCE SADDAM HÜSEYİN, SONRA DEAŞ

Nisan 2015’de Irak yönetimi, Duri’nin DAEŞ’e yönelik bir askeri operasyonda öldürüldüğünü söylemişti. Daha sonra İran ve Bağdat hükümeti tarafından desteklenen Şii milisler, DNA testiyle ölen kişinin Duri olduğunun teyit edildiğini iddia etmişti.

DAEŞ’in 2014 Haziranında Musul kentini geçirmesinin ardından Duri’nin örgüte destek verdiği iddia edilmişti. Saddam Hüseyin dönemindeki eski komutanların bazılarının DAEŞ’e askeri eğitim verdiği ve saldırılarını yönettiği de iddialar arasındaydı.

Saddam döneminde Irak Devrim Komuta Konseyi ve Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapan Duri rejimin iki numaralı ismi olarak biliniyordu. 2006'da Saddam Hüseyin'in idam edilmesiyle Irak'ta yasaklı Baas Partisi'nin lideri oldu. Amerika'nın en çok arananlar listesinde üst sıralarda yer alan Duri için ABD 10 milyon dolar ödül de koymuştu.

YORUMLAR 105 TÜMÜ
  • Abdurrahman Kaba 5 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistlerin Mesajını Okumaya Çalışıyor...
    Cevapla
  • sarıca paşa 5 yıl önce Şikayet Et
    Saddamın değil amerikanın israilin sağ koluymuş neden sağ kalmış tekrar kullanmak için kargalarda yemiyor artık işid daeş bitiyor duri çıkıyor, abd ve israili kazımadan 1000 yıl geçsin bitmez
    Cevapla
  • eray akalın 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail zulmüne ortak olan sizler,aynı zamanda israilin ortağı vahabi suudun da ortağısınız.İran gibi suud ve israile karşı koymasını bilinki,kendinizi ateşten kurtarın.
    Cevapla
  • Aspirin 5 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır ABD karo papazı maçası olarak sırasıyla yakalayıp öldürüldü demişlerdi bunlar pişkin yalancı katiller kendileri çalıp oynuyorlar kalleşler
    Cevapla
  • HARUN 5 yıl önce Şikayet Et
    bu hortlajk zaten hıristiyan arap..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR