Gözler bu davada! İstenen ceza belli oldu

Sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de yargılandığı 224 sanıklı Genelkurmay çatı davasında savcı esas hakkındaki mütalaasını açıklıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2018 10:42 GÜNCELLEME 09.05.2018 11:07 GÜNCEL
Gözler bu davada! İstenen ceza belli oldu
Gözler bu davada! İstenen ceza belli oldu

Sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de yargılandığı 224 sanıklı Genelkurmay çatı davasında savcı esas hakkındaki mütalaasını açıklıyor. Savcı, firari sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile bazı firari sanıkların dava dosyasının ayrılarak görülmesini talep etti.

2 BİN 987 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Genelkurmay çatı davasında yargılanan sanık eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, darbe girişimi sırasında Türkiye genelinde yaşanan bütün eylemlerden sorumlu tutuldu. Mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Öztürk'ün 2 bin 987 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

ÜLKE GENELİNDEKİ OLAYLARDAN SORUMLULAR

37 Yurtta Sulh Konseyi üyesinin ülke genelindeki tüm eylemlerden sorumlu tutulmasını istedi.Sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin 15 Temmuz'da yurt genelinde şehit edilen güvenlik güçleriyle vatandaşların ölümünden sorumlu tutulması istendi.

 

-Çatı davada, ağırlaştırılmış müebbet istenen sanıklar arasında Mehmet Dişli, İlhan Talu, Ahmet Bican Kırker, Ali Yazıcı, Hakan Evrim de bulunuyor.

-Genelkurmay çatı davasında, tutuksuz yargılanan 12 sanığın, delil yetersizliği nedeniyle beraati talep edildi.

 

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bir kisi bile adam gibi cikip "ben darbe yapmaya kalktım basaramadim"demez mi yahu? Erkekliginiz uniformadaymis meger,kadin coluk çocuk sizi madara etti,altiniza ettiniz,simdi maymun gibi oynuyorsunuz.
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam general olmuş güya. Senelerce bu memleketin aşını, ekmeğini yemiş, sonra da ihanet. Demek ki vatan sevgisi makamla değil ,imanla berabermiş.
    Cevapla
  • ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    hapiste yiyip içip yatacaklar idam edin vatan hainlerini
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    darbenin şimdiye kadar konuşulmayan anlaşılmayan can alıcı sorusu : Komutanların askerlerini alarak kalkışma yapmaya kalktığında diğer subaylar tsk nın tatbikat ve çıkış emri yok gidemezsiniz diye neden söylemediler 4 bin asker kalkışmaya yelteniyor 360 bin subay ve astsubayda tık yok bunu birileri açıklasın amerikamı korkuttu-kilitledi sizi bazıları izine kaçmış evde darbenin rengini bekledi.hükümet düşsün bizde seyredelim dediniz.yeni kanun çıkmalı darbe amaçlı askeri bölgeden çıkan askerler ve araçlar kesinlikle vurulur denmeli herkese imzalatılmalı veya nizamiyeye tam yetkili özel birlikler konulmalı tankını alan yola düşmemeli
    Cevapla
  • merci 5 yıl önce Şikayet Et
    ocezayi yatman icin 2987 kez ölup dirilmek lazim amerika kanlı hain papaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR